Studerende udvikler ny mobil løsning til autister

17 august, 2012 | 05:24
Presse

En flok softwareingeniørstuderende på Aalborg Universitet har fået indblik i en helt ny verden, mens de har udviklet løsninger, der kan gøre livet nemmere for en gruppe handicappede børn, deres pædagoger og forældre.
 
Specialbørnehaven Birken i Langholt nord for Aalborg huser 12 børn i alderen to til seks år med forskellige grader af udviklings- og kontaktforstyrrelser. Nogle af dem har autisme eller autisme-lignende symptomer, så de har brug for en struktureret og forudsigelig hverdag. Derfor bruger børnehaven et velkendt system, hvor man laminerer billeder eller tegninger, limer velcro på bagsiden og sætter billederne op på tavler, så hvert enkelt barn ved, hvad vedkommende skal. Pædagogerne bruger også gammeldags timeglas med sand i, så børnene eksempelvis ved, hvor længe de skal sidde og spise.
Lektor Ulrik Nyman fra Institut for Datalogi på Aalborg Universitet er selv far til en dreng med autisme. Sønnen går på Birken, og far Ulrik fik en idé: Hvorfor ikke lade de ingeniørstuderende arbejde med udvikling af en række mobile løsninger, som børnene på Birken, deres forældre og pædagoger kunne bruge.
– Det er spændende at lade de studerende arbejde med noget, der kan bruges i virkeligheden, og jeg tror også, de ligesom mig, bliver grebet af det – af tanken om at kunne hjælpe den her gruppe børn, forklarer Ulrik Nyman.
Sidste år arbejdede fire grupper 6. semester-studerende med at udvikle løsninger, og i år har hele fem grupper studerende på 6. semester overtaget stafetten og arbejdet videre.
– Vi laver i sagens natur meget teoretisk arbejde her på universitetet, så det har været fedt at få lov til at afprøve sine teoretiske færdigheder i praksis – og se, at det, man udvikler, kan gøre en forskel for nogen. Vi får meget mere fokus på brugervenlighed, når vi kan være i dialog med brugerne. Det er også godt, at vi prøver at få noget ”kundekontakt” – det er jo ikke os alle, der bliver forskere, så derfor har vi godt af at prøve at arbejde sammen med brugerne, forklarer en af de ingeniørstuderende, Rasmus Hoppe Nesgaard Aaen.
Læs mere på aau.dk.
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder