Mange slapper ikke ordentligt af på ferien

9 august, 2012 | 08:59

Når danskerne i disse dage kommer hjem fra årets sommerferie, er chancen for, at de har udnyttet denne til fulde og har fået slappet 100 pct. af, meget lille. Mere end hver fjerde (27 pct.) slapper nemlig først af dagen efter ankomsten til feriedestinationen eller senere. Samtidig spekulerer 85 pct. på hjemrejsen og livet derhjemme i dagene op til hjemrejsen. Det viser en undersøgelse af danskernes ferievaner foretaget af hoteleksperten Hotels.com blandt 1.193 danskere.
Det danske sommerferiefolk vender i disse dage snuden hjem mod den travle hverdag med job, børneafhentning, indkøb og opvask. Men chancen for, at de har fået koblet helt af i deres ferie, er meget lille.
Mange danskere er nemlig dårlige til at slippe hverdagen og give sig helt hen til afslapning i ferien. Således slapper mere end hver fjerde dansker først af nogle dage inde i ferien, mens 85 pct. spekulerer på hjemrejsen og livet derhjemme i dagene op til hjemrejsen. Kun 15 pct. venter med at tænke på hjemrejsen til selve hjemrejsedagen.
Yvonne Bonanati fra Hotels.com mener, at det er vigtigt, at danskerne slipper job og hverdagsforpligtelser på ferien:
”Det er vigtigt at give helt slip på job og hverdagsforpligtigelser, når man er på ferie. Rigtig mange danskere tager jo blot en uges ferie i udlandet eller i det danske sommerland, og hvis de først slapper af nogle dage inde i ferien og desuden bruger 2-3 dage i slutningen af ferien på at tænke på praktikaliteter i forbindelse med hjemrejsen, så er der ikke mange rigtige feriedage tilbage til tiltrængt afslapning og nydelse.”
 
Mange danskere arbejder i ferien
Mange danskere tilbringer således også en stor del af ferien med at arbejde. Mere end hver femte dansker (23 pct.) tager nemlig jobbet med på ferien, og de arbejder i gennemsnit 5 timer i løbet af denne.
Det svarer til, at hver dansker i gennemsnit bruger 1 time af deres ferie på at svare på mails og løse arbejdsopgaver.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder