Kvinder er bedre til at slappe af i ferien end mænd

4 august, 2012 | 06:37
Kilde: Billedarkiv

Hver femte kvinde tager jobbet med på ferie – det samme gælder hver fjerde mand.
 
Når danskerne lige om lidt kommer hjem fra årets sommerferie, vil mere end hver fjerde mand (29 pct.) have tilbragt en del af ferien med at arbejde, mens blot hver femte kvinde (19 pct.) har taget en tørn. Mændene mener nemlig ikke, at de kan undværes på jobbet, mens de arbejdende kvinder tjekker mails og modtager arbejdsopkald af praktiske årsager. Det viser en undersøgelse af danskernes ferievaner foretaget af hoteleksperten Hotels.com.
 
Mere end hver femte dansker (23 pct.) tager arbejdet med på ferien. Og de arbejder i gennemsnit 5 timer af deres ferie væk.
 
Men mens knap hver femte kvinde (19 pct.) arbejder i ferien, så gælder dette for mere end hver fjerde mand (29 pct.).
 
Kvinderne er således bedre til at slappe af på ferien, og de tager primært arbejdet med på ferien af praktiske årsager. Mens mændene i højere grad står til rådighed for arbejdspladsen, fordi de tilsyneladende ikke mener, de kan undværes.
 
Det viser en undersøgelse af danskernes ferievaner foretaget af hotelbookingportalen Hotels.com blandt 1.193 danskere fra hele landet.
 
Kvinder er praktisk anlagt
Mens begge køn primært tager ferien med på jobbet, fordi de ganske enkelt har lyst, så svarer 38 pct. af kvinderne, at de læser mails på ferien for, at deres mailboks ikke skal blive for fyldt. Og yderligere 30 pct. svarer, at de ikke vil have, at arbejdsbunkerne skal blive for høje, mens de er på ferie.
 
Sammenlignet hermed er det blot 29 pct. af mændene, der frygter en fyldt mailboks efter ferien, og 23 pct. vil holde bunkerne nede ved at arbejde undervejs på ferien.
 
Dobbelt så mange mænd (13 pct.) som kvinder (6 pct.) mener dog, at de ikke kan undværes på jobbet i deres ferie.
 
For begge køn gælder det dog, at det kun i knap hver tiende tilfælde forventes af arbejdspladsen, at man står til rådighed under ferien.
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder