Sæsonstart på Aalborg Teater

1 august, 2012 | 12:49

Morten Kirkskov, teaterchef
Det er ligesom første skoledag for teatrets ansatte, som Aalborg Teaters pressechef Thomas Villefrance bemærkede under den traditionelle sæsonstart 1. august i teatrets baggård. Skuespillere, scenefolk, kontorpersonale blandede sig med pressen i en opløftet og energisk atmosfære.
Efter en lang sommerferie brænder alle for at komme i gang med den nye sæson. Det gælder ikke mindst teaterchef Morten Kirkskov.
– Jeg har jo selv bestemt hvad der skal ske, så jeg glæder mig til det meste. Men jeg glæder mig rigtig meget til at se om vi kan få En Kort, En Lang helt op at svinge. Vi er ved at lave musik nu, men hele arbejdet med at få den film oversat til teater, det glæder jeg mig til, afslører Morten Kirkskov efter sin velkomsttale, der især cirklede om emnet ”At give folk det, de ikke vidste, de havde brug for”.
Når han sammensætter repertoiret til en sæson, har han derfor teatrets publikum i sine tanker.
– Den røde tråd i teatret er de mennesker, der kommer ind og ser det. Der skal være noget man kan spejle sig i, når man går i teatret. Man skal kunne genkende sig selv, eller blive lidt klogere på nogle ting. Det må ikke blive som et kedeligt museum, der skal ske noget, siger Morten Kirkskov.
Et af årets store emner på Aalborg Teater bliver arbejdet med en kommende udbygning og ombygning af teatret. Allerede på åbningsdagen skulle de ansatte se en præsentation af nogle af de løsningsforslag der er på hvordan man kan skabe et moderne, tidssvarende skuespilshus i det, kommunen nu officielt kalder ”Teaterkvarteret”.
– Men i denne sæson håber jeg også meget på, at de studerende på universitetet finder ud af, hvor billigt det er at komme i teatret. Det koster nogle gange under halv pris, og det skal de lige opdage, for de kan bruge det til noget, de ting der sker her, siger teaterchefen, der også under sin tale afviste, at han skulle være interesseret i at blive teaterchef i Århus. Han er faldet godt til i Aalborg.
– Aalborg Teater var et meget velfungerende ensembleteater allerede før jeg kom. Det er et sted, hvor man ved fælles hjælp kan lave noget rigtig godt teater. Det er ikke atomiseret eller industrielt, som teater også kan være. Det er dejligt, der er en god balance mellem at være en god forretning og en god arbejdsplads.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder