Deltagere og medvirkende ved Rebildfesten 2012

25 juni, 2012 | 09:47

H. M. Dronningen har sagt ja tak til at deltage i årets jubilæumsfest. Sidste gang Dronningen besøgte Rebildfesten var i 2002. H. K. H. Prinsesse Benedikte deltager også i jubilæumsfesten.
 
Statsminister Helle Thorning-Schmidt
Statsminister Helle Thorning-Schmidt er årests danske hovedtaler. Hun blev udnævnt til statsminister den 3. oktober 2011, og har siden dannet regering og stået i spidsen for Danmark. Helle Thorning-Schmidt blev medlem af Folketinget og formand for socialdemokratiet i 1995. Fra 1999 til 2004 var hun medlem af Europaparlamentet for socialdemokraterne. Privat er Helle Thorning-Schmidt gift med Stephen Kinnock og sammen har de 2 børn.
 
Skuespiller Keith Carradine
Skuespiller Keith Carradine er årets amerikanske hovedtaler. Han er oldebarn af Max Henius, dan danskfødte stifter af Rebild National Park i Danmark, og medvirker som hovedtaler på grund af denne familiære relation. Keith Carradine er søn af afdøde John Carradine (skuespiller og far til skuespillerbrødrene David og Robert) og skuespiller Sonia Sorel Henius, datter af Henry Robert Henius. Keith Carradine har spillet med i mere en 60 biograffilm og mere end 30 TV-film. Han har vundet priser som sangskriver med to album og en single, som blev et hit. Han er en stor stjerne på Broadway. Han er født i San Mateo, Californien.
 
Skuespiller og foredragsholder Susse Wold
Den danske skuespiller Susse Wold har modtaget næsten alle de hæderspriser, en skuespiller kan få, og hun er blevet udnævnt af Dronningen til Ridder Af Dannebrog af 1. grad. Som årene er gået, har hun medvirket i en lang række teater, film og tv-produktioner. Susse Wold er i dag en afholdt foredragsholder indenfor emnerne; livskvalitet, teater, historiefortælling og H.C. Andersen, og i 2004 er hun blevet udnævnt til officiel ”H. C. Andersen-ambassadør”. Til Rebildfesten vil Susse Wold fremføre tekster af H. C. Andersen.
 
Forfatter Suzanne Brøgger
Den danske forfatter Suzanne Brøgger er slægtning til Max Henius, og besøger jubilæumsfesten på grund af denne spændende relation. Det er blevet til henved 20 bøger, som tilsammen er oversat til godt tyve sprog. Brøggers forfatterskab er overordnet set en afspejling af mentale strømninger i Danmark i de sidste årtier af det 20. århundrede. Hun er datter af direktør Ove Preis (1920-69) og Lilian Henius (1921-93).
 
Sanger Marie Carmen Koppel
Marie Carmen Koppel har en sangstemme udover det sædvanlige. Hun beskrives ofte som danmarks førende gospel- og souldiva og nyder stor respekt og ander-kendelse i den danske musikverden. Marie Carmen Koppel har gennem en årrække opbygget et stort og trofast koncertpublikum. Hun har givet mange koncerter rundt omkring i Danmark, men også udenfor landets grænser, bla. i New York, hvor noget af hendes musik også er indspillet.
 
Saxofonist Michael Lington
En af de mest populære og karismatiske saxofonister på den moderne jazzscene. Lington har optrådt for kongehuse og udsolgte huse rundt om i verden. Lington, som blev amerikansk statsborger i 2008, og begyndte at spille klarinet i Tivoli-Garden i sin hjemby København i en alder af 7 år. Han erindrer, at han som dreng tilbragte megen tid sammen med sin bedstefar, den danske musikerlegende Otto Lington, med at gå gennem Københavns gader, mens de talte om musik. Lington optrådte i København ved Dronningens 50 års fødselsdag i 1990, og i 2004 var han inviteret til at spille ved landets kommende konge, Kronprins Frederiks bryllupsreception. I 2009 blev han engageret til at spille for Prinsgemalen i anledning af dennes 75 års fødselsdag.
 
Tivoli-Garden
Tivoli-Garden blev oprettet i 1844 på initiativ af Tivolis grundlægger Georg Carstensen, – og med Havens musikdirektør H.C. Lumbye som gardens første musiklærer. Tivoli-Garden har i årene siden oprettelsen gennemgået en løbende transformering og musikalsk udvikling. Tivoli Garden består således i dag af 102 drenge samt Prins og Prinsesse, fordelt på 5 forskellige afdelinger. Det var først i 1909, at Tivoli-Garden fik sit eget Musikkorps, og musikundervisningen er løbende blevet udbygget.
 
I 1962 begyndte den specialiserede undervisning af alle harmoniorkestrets instrumentgrupper med professionelle, udøvende musikere fra bl.a. Den Kongelige Livgarde, DR Underholdningsorkestret, Det Kongelige Kapel. Således er 10 musiklærere og 2 instruktører i dag tilknyttet musikundervisningen og marchtræningen. Tivoli Garden medvirker ved en række koncerter i løbet af hele året i ind- og udland samt i kongresopgaver og særarrangementer og selvfølgelig i Tivoli i København.
 
Aalborg Politiorkester
Aalborg Politiorkester underholdt også ved Rebildfesten i 2010 og 2011 og kan føre sin historie tilbage til 1920, hvor en gruppe musikinteresserede politifolk begyndte at spille på strengeinstrumenter sammen. I 1934 lånte de instrumenterne fra et nedlagt militærorkester, og i 1935 stiftede de Aalborg Politiorkester med 14 aktive musikere. Fra 1936 til 1960 arrangerede orkesteret julekoncerter i Aalborg, hvor indtægten gik til velgørende formål.
 
Omkring 1970 begyndte man udskiftning af instrumenter, og i begyndelsen af 1980’erne var Aalborg Politiorkester blevet til det Big-Band, som det fremstår i dag. Orkesteret har i tidens løb givet koncerter i Norge, Sverige, Finland, Tyskland, Holland, England, Japan og USA.
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder