André Rieu – Violin-hero på rekordjagt

24 juni, 2012 | 06:05

 

André Rieu vender stærkt tilbage til Gigantium i Aalborg fredag den 3. maj næste år.
At han er populær i Danmark den hollandske virtuos og langhårede krøltop, er uomtvisteligt. Nordjyder, og danskere generelt, elsker André Rieu’s stort opsatte koncerter med hans 50 mands Johan Strauss Orchestra, dansere og solosangere, som han styrer med stort smil og unik musikalitet.
Derfor forventer den danske agent CBS også, at koncerterne i Herning, Aalborg, Odense og Ballerup kommer til at slå alle tidligere rekorder for den populære hollænder. Da han gav koncert i 2011 i Aalborg som eneste sted, var koncerten totalt udsolgt, men da havde ”der Walzerkönig” også haft en Danmarkspause på otte år. Også sidste år gæstede han Danmark, og vender nu hurtigt tilbage med sin nye turné Der ”Walzerkönig” Die Tour 2013 André Rieu Und das Johan Strauss Orchester, for danskerne vil have mere.
 
I øjeblikket erobrer han hele verden med sit Johann Strauss Orchestra; totalt udsolgte koncerthuse, akkurat som det i 2012 har været tilfældet i Danmark, hvor han dog ikke kom forbi Nordjylland. Denne tour vil også være attraktiv for det tyske publikum, da Rieu helt usædvanligt ikke giver koncerter i Tyskland på denne turné.
 
Efter den totalt udsolgte koncert i Gigantium i 2011, var Ernst Trillingsgaard, direktør i Aalborg Kongres & Kultur Center, ikke i tvivl. Han indledte straks forhandlinger om, at få André Rieu forbi Aalborg igen, og det er nu lykkedes på hans 2013 turné.
 
– Med den succes André Rieu havde i Aalborg i 2011, hvor f.eks. alle kulturpakker blev revet væk på førstedagen og koncerten blev udsolgt på omkring 14 dage, gjorde jo, at vi var interesserede i sammen med RIM Skråens Venner at få en ny koncert. Og det er så blevet muligt til næste år, hvor han giver koncert i fire danske byer. Så det bliver spændende at se, om hans publikumssucces kan slå rekord, som agenten tror, siger Ernst Trillingsgaard.
 
André Rieu, der har solgt 30 mio. albums, er konservatorieuddannet i Maastricht og på Koninklijk Konservatorium i Bruxelles. I 1987 etablerede han sit Johann Strauss Orchestra, som nu følger ham verden rundt. Men Rieu har stadig begge ben på jorden. ”Mit arbejde og privatliv er nært forbundet,” siger han om de seneste 20 år med hustruen Marjorie. Hun er ikke kun med, men en vigtig del af det hele. Mit liv er musik. Hun er min trofaste ledsager. Sammen med hende keder jeg mig aldrig! ”
Succesen for Rieu, med to World Music Awards, begyndte for alvor at tage fart i hjemlandet på konservatoriet. Man spurgte, om han ville spille med i et salonorkester, og her kom han for første gang til at spille Lehars ”Gold und Silber.” Dermed fik valsemusikken hurtigt så godt tag i Rieu, at han i dag – med egne ord – lever et liv i tre fjerdedels takt!
 
Billetterne til koncerten i Gigantium fredag den 3. maj sættes i salg mandag den 25. juni fra kl. 10 i Aalborg Kongres & Kultur Centers billetkontor tlf. 99 35 55 66, via akkc.dk og BILLETnet.dk. Billetterne til siddekoncerten koster fra 695-515 kr. ekskl. gebyr. Arrangør er RIM.
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder