Nyuddannede akademikere kommer i arbejde med hjælp fra AAUs karrierecenter

23 juni, 2012 | 06:40

Nyuddannede kandidater oplever generelt, at de ikke får hjælp fra nogen offentlig instans til at komme i arbejde de første 13 uger efter endt uddannelse. Anderledes er det for kandidater fra AAU.
Det kan være rigtigt svært for nyuddannede akademikere at få fodfæste på et arbejdsmarked, der er ramt af den globale krise. Nemmere bliver det ikke af, at de nyuddannede de første 13 uger efter bestået eksamen ikke oplever, at de kan få hjælp fra nogen offentlig instans til at komme videre fra studielivet til erhvervslivet. De studerende får blot et ”held og lykke” med på vejen, når de får deres eksamensbevis og er så overladt til sig selv – med mindre de altså bliver kandidater fra Aalborg Universitet, for så er situationen helt anderledes. AAUs Karrierecenter står nemlig klar med hjælp til de nyuddannede kandidater.
– 87 har taget imod tilbuddet om at få lagt en jobstrategi, de har modtaget vejledning løbende og deltaget i karrierekurser i forløb på op til 12 uger. Cirka 85 procent af de 87 er nu kommet i job, og uden Projekt Jobstrategi ville det tal nok nærmere ligge på 50 procent, så indsatsen gør virkelig en forskel, siger Camilla Lynge.
 
Folkene fra Karrierecenteret besøger også små og mellemstore nordjyske virksomheder for at orientere om akademikernes kompetencer og virksomhedernes muligheder for at tilskud til en akademikers løn. En indsats der foreløbigt har medført 35 nyoprettede akademikerstillinger og 25 praktikpladser.
 

Del |

Relaterede nyheder

Mest læste nyheder

Seneste nyheder