Nye ladestandere i Aalborg styrker landsdækkende ladenetværk til elbiler

23 juni, 2012 | 08:10

 
Elbiloperatøren CLEVER indvier i samarbejde med Friis Aalborg Citycenter hele tre nye offentlige ladestandere til elbiler i Aalborg i næste uge. Indvielsen foregår i Friis Aalborg Citycenter mandag den 25. juni 2012, samtidig med, at 10 nye testpiloter fra Aalborg Kommune får overdraget deres elbil.
 
De tre nye ladestandere i Aalborg kommer til at indgå i CLEVERs landsdækkende netværk af offentlige ladestandere bestående af mere end 70 offentligt tilgængelige ladestandere – heraf 23 hurtiglade-stationer, hvor man på 20 – 30 minutter kan lade sin elbil op. Adm. direktør Lars Bording fra CLEVER fortæller, ”at ambitionen er, at have 300 ladestandere og 60 hurtiglade-stationer, på plads i hele landet inden udgangen af 2012, så el-bilisterne får let ved at pendle regionalt og komme rundt i landet.”
Rasmus Prehn sætter strøm til en elbil
 
Åbningen foretages af trafikpolitisk ordfører Rasmus Prehn (MF socialdemokraterne) og sker samtidig med, at han og en række nye testpiloter i Aalborg Kommune, som en del af CLEVERs landsdækkende projekt Test-en-elbil, overtager en række elbiler for en tre måneders periode. Test-en-elbil er Europas største elbil-projekt og støttet af partnere i erhvervslivet, samt Trafikstyrelsen og Energistyrelsen, som alle samarbejder om at blive klogere på elbilens betydning i det danske samfund.
 
Adm. direktør i CLEVER Lars Bording fortæller; “Vi er utrolig glade for samarbejdet med Friis, og for at kunne tilbyde elbil-bilisterne muligheden for at lade elbilen op, mens de handler. Friis går foran og viser deres kunder, at de er klar til den nye teknologi, ved at tilbyde sine kunder mulighed for opladning af elbilen. Det giver kunderne mulighed for at udnytte tiden optimalt.
 
I Aalborg Kommune har det toårige projekt Test-en-elbil nu kørt i lidt over et år, og projektet er delvist gennemført ved hjælp af medfinansiering fra EU’s ARCHIMEDES projekt. Sekretariatsleder Jens Mogensen fra Aalborg Kommunes ARCHIMEDES projekt er i denne sammenhæng godt tilfreds med Friis’s fokus på el-biler: ”Jo flere muligheder der er for at få opladet elbilen i det offentlige rum desto mere attraktivt bliver det at anskaffe sig en elbil. Elbilerne støjer og forurener mindre og er en vigtig del af at skabe en grøn storby,” siger han.
 
“Vi er glade for, at kunne tilbyde vores kunder, der kører i elbil, at de kan lade bilen op, mens de handler. Flere og flere mennesker kører i elbil, og vi tror på markedet for elbiler vokser de kommende år, så selvfølgelig skal disse kunder have mulighed for at lade bilen op, mens de besøger os hos Friis,” fortæller Center Manager, Mille Schou Toft.
Program for dagen:
 
Friis Aalborg Citycenter, mandag d. 25. juni 2012 kl. 16.00 – 18.30
Adressen er Nytorv 27, 9000 Aalborg
 
16.00 – 16.20 Registrering i kantinen ved centeradministrationen
16.20 – 16.25 Velkommen v/Susanne Paulsen, Friis Aalborg Citycenter
16.25 – 16.30 Velkommen v/Jens Mogensen, Aalborg Kommune
16.30 – 16.45 Tidligere testpiloter fortæller om erfaringer med sol og vind i kombination med elbilen
16.45 – 17.30 Præsentation for testpiloterne om kørsel i elbil v/Kenneth Jørgensen, CLEVER
17.30 – 17.50 Indvielse af de tre ladestandere i Friis Aalborg Citycenter v/Rasmus Prehn, MF Socialdemokraterne
17.50 – 18.30 Overdragelse af elbiler til testpiloterne v/Kenneth Jørgensen, CLEVER

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder