Gigantium som fyrtårn for sundere mad i idrætslivet!

20 juni, 2012 | 05:42
Arkiv

 

Gigantium bliver sammen med 4 andre idrætsanlæg i Danmark fyrtårn for ”sundere mad i idrætslivet”. I de næste tre år bliver udbuddet af mad i Gigantiums cafe både sund og velsmagende!
 
Gigantium er sammen med 4 andre idrætsanlæg i Danmark udvalgt til at være fyrtårn for ”sundere mad i idrætslivet”. I de næste tre år vil udbuddet af mad i Gigantiums cafe blive sund og velsmagende! Gigantium bliver en del af Projekt SMIL, som er et landsdækkende ambitiøst storskala projekt, der skal fremme en sund, attraktiv og tidssvarende madkultur i idrætslivet.
 
Projektet gennemføres af Kræftens Bekæmpelse, DGI-Huse og Haller, Københavns Madhus, Halinspektørforeningen og Fødevarestyrelsen. Formålet med projektet, som Gigantium nu bliver en del af, er at markedsføre et nyt og sund koncept for madkulturen i idrætten, som appellerer til fremtidens idrætsudøvere.
 
I Aalborg Kommune har arbejdet med sund mad i idrætslivet længe været på dagsordnen. Der er efterhånden rigtig mange mindre idrætsfaciliteter i Aalborg Kommune, som har droppet frituregryden og nu tilbyder salatbar, sunde sandwich eller sundere traditionelle cafeteriaprodukter. Flere idrætsforeninger og haller fra Aalborg har flere gange besøgt Vejen Idrætscenter for at få inspiration til produkter, tilberedelse, indretning mv. Det har længe været et ønske, at Aalborg Kommune får sit eget fyrtårn, som de mindre haller og klubhuse kan inspireres af. Dette ønske går nu i opfyldelse med Gigantiums deltagelse i Projekt SMIL.
 
Rådmand Anne-Dorte Krog er yderst tilfreds med, at Gigantium er udvalgt som fyrtårn:
”Gigantium er velkendt af Aalborg Kommunes borgere og med Gigantiums mange faciliteter er der en stor mangfoldighed af idrætsudøvere og andre, der har deres gang i Gigantium. At Gigantium nu også bliver kendt for sund mad gør idrætsanlægget til et endnu mere attraktivt, tidssvarende og moderne center, og jeg er overbevist om, at både børn, forældre, idrætsudøvere og tilskuere gerne vil bruge deres penge på den sunde mad.”, siger Anne-Dorte Krog.
 
Også rådmand Thomas Kastrup-Larsen har store forventninger til, at Aalborg Kommune nu får sit eget fyrtårn:
”Jeg forventer, at Gigantium fremadrettet kommer til at inspirere endnu flere idrætsforeninger og haller til at turde tage skridtet og gå i gang med sund og nærende mad i hallen! Samtidig får vi mulighed for at inspirere rigtig mange mennesker til at spise sundt, når de dyrker idræt i Gigantium”, siger Thomas Kastrup-Larsen.
 
De 5 fyrtårne i Danmark skal sætte nye standarder for arbejdet med sund mad i idrætsfaciliteterne og bl.a. vise, at det kan lade sig gøre at tjene penge på velsmagende, sund mad – både i hverdagssalget og til stævner.
 
Gigantium som fyrtårn har en projektøkonomi på 500.000 kr. Aalborg Kommune og Projektet SMIL finansierer halvdelen hver.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder