ÅRETS SKUESPILLER I NORDJYLLAND

18 juni, 2012 | 07:49


Nyt legat uddelt for første gang
 
Nordjylland har fået et nyt årligt legat – ”Årets Skuespiller i Nordjylland”. Legatet er indstiftet af Torben Vejs Fond og blev uddelt for første gang ved en reception på Aalborg Teater fredag den 15. juni 2012.
 
Den første legatmodtager blev skuespiller ved Aalborg Teater Marianne Høgsbro.
 
Marianne Høgsbro
Marianne Høgsbro er netop nu i gang med prøverne på den kommende sæsons første forestilling på Lille Scene, ”Inden jeg fylder 67…” af Jane Prowse. Forestillingen er en dramatisering af amerikanske Jane Juskas historie – autentisk og utroligt rørende.
 
Marianne Høgsbro er uddannet som balletpædagog i 1974 og som skuespiller på Statens Teaterskole i 1979.
Hun var ansat på Aalborg Teater 1980-84, hvor hun blandt andet medvirkede i ”Marx og Coca Cola”, ”Major Barbara” og ”Dronning Christina”.
Fra 1986 til 1990 var Marianne Høgsbro ansat på Det Kongelige Teater, hvor hun blandt andet spillede Nora i “Et dukkehjem”, fru Bernick i “Samfundets støtter” og prinsessen i “Der var engang” På Det Kongelige Teater har hun også spillet et stort moderne repertoire fx. i “Petra von Kants bitre tårer”, “Døgnvæsener” og “Scener fra en henrettelse”.
 
På Aalborg Teater har Marianne Høgsbro de senere år blandt andet medvirket i ”Martas tema”, ”mobil ”, ”Natmandens Datter”, ”Længe leve selvmorderen”, ”Glasmenageriet”, ”Pornografi”, ”Håndværkerne”, ”Anne Sophie Hedvig”, ”Nordkraft”, ”Don Ranudo”, ”Familien”, ”Den Gyldne Drage” og ”Begravelsen”.
I den kommende sæson kan Marianne Høgsbro, udover hovedrollen i ”Inden jeg fylder 67…” opleves i ”Fang julemanden” og ”En kort en lang”.
 
På film og TV har Marianne Høgsbro blandt andet medvirket i: ”Edderkoppen”, ”Taxa”, ”Rejseholdet”, ”Hotellet”, ”Charlot og Charlotte”, ”Martas tema” og ”Kongekabale”.
 
Marianne Høgsbro modtog i 1990 Poul Reumerts Studielegat.
 
Legatet blev overrakt af formand for Torben Vejs Fond, Advokat Jens Rye Andersen, der blandt andet i sin tale begrundede valget af Marianne Høgsbro med at:
 
”Marianne Høgsbro formår som ingen anden kunstner at fange og fastholde publikum. Hun kan med sit vidunderlige talent tryllebinde en hel teatersal, og når langt udover scenekanten.
Hun lever sig fuldt og helt ind i de personer og figurer hun portrætterer på scenen. Marianne Høgsbro har givet publikum nogle helt exceptionelle og ypperlige præstationer på Aalborg Teater gennem de seneste år”.
 
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder