Grundfos ser på robotløsning på AAU

15 juni, 2012 | 07:49

Hvor svært er det at programmere en robot til at udføre nye opgaver? Går spørgsmålet på robotten Lille Hjælper, som tre specialestuderende på AAU har udviklet, er svaret: Overhovedet ikke svært, og det har gjort Grundfos så interesseret, at repræsentanter fra firmaet i morgen, fredag besøger AAU for at se nærmere på robotten.
 
Robotten er udviklet af tre specialestuderende fra Aalborg Universitets Institut for Mekanik og Produktion, og de har lagt tusindvis af timer i arbejdet med at udvikle softwaren til robotten, så den med hjælp af blot én iPad let kan programmeres til at udføre et hav af forskellige opgaver.
 
– I dag har produkter kortere levetid på markedet end tidligere, og det gør, at der oftere skal laves om i produktionen, så behovet for fleksibelt og omstillingsvenligt produktionsudstyr er stigende. Derfor har vores mobile robot, der let kan programmeres til nye funktioner, en stor fordel i forhold til traditionelle robotter, der typisk kun kan udføre én opgave og samtidigt er meget svære at flytte, og vi glæder os til at vise folkene fra Grundfos resultatet af vores anstrengelser, siger Christian Carøe, som sammen med Casper Schou og Mikkel Hvilshøj står bag robotten.
 
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder