Det russiske skib Shtandart angriber Kanonlauget

13 juni, 2012 | 09:33
Foto: Billedarkiv

OFFICIEL ÅBNING: Skibet Shtandart er sejlet den lange vej fra Rusland for at deltage i Aalborg Regatta 2012. Shtandart er et tidligere krigsskib, og besætningen er klar til et spændende søslag til ære for de besøgende.
Fredag den 15. juni kl. 15.30 affyrer skibet tre skud mod Honnørkajen, hvor Kanonlauget er opstillet. Og så går søslaget ellers i gang mellem skibet og Kanonlauget.
Skibet Shtandart er en tro kopi af en såkaldt fregat fra 1703. Shtandart var et ægte krigsskib med 23 kanoner, og skibet deltog i den nordiske krig mellem Sverige og Rusland indtil 1719. Efter krigen blev det på foranledning af Peter den Store udstillet ved Nevabredden i Skt. Petersborgs bycentrum. Skibet blev ødelagt i 1728. Kopien blev senere bygget af 40 unge russere over en 5-årig periode med gammelt træværktøj og efter gamle byggemetoder. Sthandart blev igen søsat i 1999 og har bl.a. deltaget i The Tall Ships Races i Aalborg i både 2004 og 2010.
 
Se det fulde program for Aalborg Regatta: program
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder