Dansk knowhow og solide kinesiske ydelser…

13 juni, 2012 | 09:04
Presse

Dansk knowhow og solide kinesiske ydelser sikrer endnu en millionordre på concentrated solar power (CSP) teknologi for Aalborg CSP på det indiske marked
 
Aalborg CSP understregede igen sin position som en af markedets førende leverandører af CSP teknologi til solkraftværker, da virksomheden forleden vandt endnu en millionordre på teknologi til et 25 MWe CSP kraftværk i Indien. Anlægget kommer til at levere emissionsfri og prisstabil elektricitet til de indiske forbrugere. En investering der for inderne kun bliver mere og mere lukrativ med tiden, som priserne på de fossile brændsler stiger.
 
Ordren tilfalder Aalborg CSP, da den aalborgensiske virksomhed igennem de seneste år har indtaget en position som en af branchens mest innovative udviklere, der med referencer på verdens største solkraftværker til dato, solidt kan dokumentere performance og rentabilitet på teknologien.
Det er igennem denne position lykkedes at skabe en international succeshistorie og i en krisetid skabe over 25 nye grønne arbejdspladser i organisationen i Aalborg samt et ukendt antal arbejdspladser på fabrikkerne i Kina.
Udviklingen er foregået bl.a. ved en række vellykkede samarbejdsaftaler med Aalborg Universitet. Et samarbejde man har intentioner om at forsætte og udbygge i takt med at CSP teknologien bliver mere udbredt. Salgsdirektør ved Aalborg CSP, Peter Badstue Jensen, påpeger derudover at konstellationen med dansk knowhow og kinesisk produktion har skabt et solidt fundament for virksomhedens internationale konkurrenceevne og udtaler i den forbindelse: ”Vi har valgt at fortsætte med at anvende vores kinesiske leverandører, da vores kvalitetsafdeling igennem en lang række ordrer kan dokumentere en høj kvalitet i de ydelser, der bliver leveret. Vi har indtil videre fået produceret komponenter i Kina for et trecifret millionbeløb, og disse af samme kvalitet som deres europæiske konkurrenter.”
 
Projektet er det andet Aalborg CSP realiserer i Indien og kommer kort efter, at man i november 2011 sikrede sig leverance på teknologien til Indiens første CSP kraftværk på over 50 MWe.
De mange aktiviteter på det indiske marked for solenergi kommer som følge af at den indiske premierminister, Manmohan Singh, i 2010 lancerede en Solar Mission plan: En ny nationalpolitisk diskurs, der sigter efter at realisere en installeret solkapacitet på 20 GW inden år 2022. Aalborg CSP ser derfor sin position i Indien som solid og spår mange kommende aktiviteter for det virkningsfulde samarbejde med de kvalitetsbevidste kinesiske underleverandører.
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder