Storytellers hos Galerie Wolfsen

11 juni, 2012 | 05:47

Danmark og Europa er fyldt med unge kunsttalenter, der arbejder stenhårdt for at brænde igennem og forny samtidskunsten i deres retning. Enkelte af dem har allerede fået et navn, fx John Kenn og Jakob Tolstrup, mens andre står på spring. Hos Galerie Wolfsen får de taletid til Storytellers.
 
Alt kunst har et udtryk, og alt kunst har en historie, men det er ikke alt kunst, der vil fortælle noget. En del er blot underholdende eller dekorativt, mens andet bliver skabt med en lyst til at bryde normer, grænser, tabuer, stilstand, smålighed, fantasiløshed eller fx i afmagt over samfundet. De 9 kunstnere – fra Danmark, Tyskland og Frankrig – på Storytellers er i forskellig grad historiefortællere. Deres streger og strøg skaber fortællinger og sammenhænge, der sætter sig fast og får beskueren til at tænke sig om og blive lidt klogere, mere betænksom eller måske endda at værdsætte livet bare en lille smule mere.
 
Storytellers er bygget op omkring en dobbelt-solo af John Kenn og Jakob Tolstrup, der begge er en del af førerfeltet i Danmark, når det gælder de nye samtidskunstnere. John Kenn’s monstre har med eksplosiv fart gjort hans univers noget nær verdenskendt, og Jakob Tolstrup har allerede skabt et stærkt navn med sin skæve, præcise og humoristiske streg og tankegang. De 7 på den samtidige gruppeudstilling er Rasmus Rinhack, Jess Lykkegaard Jensen, Jakob Dahlstrup Jensen, Anders Bendixen, Frederik Næblerød, Dem189 (Frankrig) og Base23 (Tyskland). De er hver især talenter, der har potentiale til at gå i Kenn’s og Tolstrup’s fodspor, og hele udstillingen har tilsammen så meget X Factor og tyngde, at den kan skabe en lavine af godt humør, wow-udbrud og optimisme på samtidskunstens vegne.
 
Udstillingen åbner med et brag torsdag d. 14. juni, kl. 19.00. Kom og vær med! Det er gratis at deltage og alle er velkommen – men pas på! Der er stor sandsynlighed for at blive forelsket undervejs…
 
Storytellers
D. 19. juni, kl. 19.00
 
Galerie Wolfsen
Tiendeladen 6
9000 Aalborg
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder