Zoos vildkat-videoer er verdenssensation

8 juni, 2012 | 07:13


Zoos kamerafælder i den malaysiske jungle har fanget helt unikke optagelser af den sjældne fladhovedede kat. Det er første gang i verden, at man har den slags optagelser af både voksen og unge
 
Katten lever i Malaysias tætte regnskov og er på størrelse med en huskat. Zoo har kamerafælder i Krau Wildlife Reserve i en helt andet sammenhæng, fordi Zoo arbejder målrettet med at udforske skaberaktapirens levevis.
 
Bengt Holst, videnskabelig direktør i Zoo, er begejstret for de nye og helt enestående optagelser:
 
”Videoerne er helt unikke, dels i skarpheden og dels fordi optagelserne viser, at den fladhovedede kat klatrer ganske glimrende, noget zoologer ikke troede. Det er første gang, man har sådanne optagelser,” siger Bengt Holst.
 
Den fladhovedede kat er stærkt truet; man regner med, at bestanden lige nu er nede på kun et par tusinde og er desværre for nedadgående. Zoo er, som en afleder af tapirprojektet, nu gået i gang med at studere kattens adfærd, blandt andet dens fangstadfærd, som er særlig interessant.
 
”Den fladhovedede kat er en eminent fisker. Men vi ved ikke, om den fanger fisk, fordi den er 100 procent bedst til dét, eller om den fisker, fordi den har svært ved at konkurrere med andre arter i fangst af fugle og mindre pattedyr. Zoos undersøgelser viser, at den faktisk også er en ganske habil jæger på land,” siger Bengt Holst.
 
Zoo er stærkt engageret i naturbevarelse mange steder i verden. At bevare truede dyr er et af Zoos vigtigste mål.
 
Se videoerne her

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder