Sir Cliff Richard sang åbning af ny musikpark i gang

7 juni, 2012 | 06:30
Presse

 

Vejrguderne var Aalborg mere venligt stemte, end de har været de seneste dage under fejringen af Dronning Elisabeths 60 års jubilæum, hvor regnen har silet ned over London. Sådan var det ikke i det solbeskinnede Aalborg onsdag formiddag, da sir Cliff Richard og hans ven John McElynn ankom næsten direkte fra dronningens fester. Og helt i sir Cliff’s ånd, miljørigtigt i en Opel el-bil til Aalborg Kongres & Kultur Center for at åbne Aalborgs nye turistattraktion med De Syngende Træer i Kildeparken, der støder op til kulturcenteret.
De Syngende Træer eller Park of Music repræsenterer de store internationale stjerner, der gennem 25 år har givet koncert i Aalborg, og enten plantet eller givet tilladelse til at få plantet deres eget træ i Kildeparken. Sir Cliff Richard var den første, som tilbage i 1987 plantede et træ, og siden er 75 andre store stjerner kommet til som f.eks. José Careras, Elaine Paige, Harry Belafonte, Sarah Brightman, Joe Cocker, Ray Charles, Prince, Tom Jones, Elton John, Kylie Minogue, Rod Stewart, Bob Dylan, Shakira, Beyonce, Take That, Andrea Bocelli, Stevie Wonder, Guns N’Roses, John Cleese, Sting og senest James Blunt.
Sir Cliff Richard var i højt humør og nød de mange fans, publikum og gæster samt det store medieopbud ved åbningen, hvor han også klappede, da Aalborg Postorkester som velkomst modtog ham med et af hans helt store hit, Congratulations.
Ernst Trillingsgaard, direktør i Aalborg Kongres & Kultur Center, er idémanden til at store stjerner skulle plante et træ. Han var både glad og beæret over, at sir Cliff Richard ville komme til Aalborg og dermed gøre dagen endnu festligere.
Cliff Richard gjorde sit til at både fans, medier og gæster fik en oplevelse. Blandt andet genplantede han med stor iver et nyt træ, og siden dansede og sang han til sin egen melodi ved træet, så det blev til en minikoncert dog kun med et nummer, Congratulations. Derefter skridtede Cliff Richard og Ernst Trillingsgaard parken af for at lytte til andre store navne, hvor Elaine Paige og Bob Dylan var nogle af de kunstnere, han valgte at trykke på knappen til og lytte til det lille medley, hver stander spiller. Elaine Paige har han gode minder sammen med fra sine mangeårige karriere, fortalte han.
Ernst Trillingsgaard kom i sin tale ind på, at over 20 forskellige lande er repræsenteret i Park of Music, og fra Cliff Richards hjemland, f.eks. Chris Barber, Elaine Paige, Tommy Steele, Take That og Sting, som gæstede Aalborg sidste år.
At der er stor interesse for at lytte til træernes musik i Kildeparken, vidner den lille tæller om i de ni forsøgstræer, som har været med musik siden 2011. Den seneste måned er der blevet trykket på knappen 7.000 gange, så når der nu kommer yderligere 37 træer til, bliver der masser af musik, og parken kommer til at leve op til sit navn.
Parkområdet færdiggøres næste år, så alle 76 internationale solister får deres eget træ med musik. Ja, til den tid måske endnu flere, for forhåbentlig kan også både Leonard Cohen og Helene Fischer overtales til at plante, når de gæster Aalborg i hhv. august og november.
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder