Arkiv

Hele foråret har 6. semester-studerende på Arkitektur & Design-uddannelsen jævnligt været forbi Aalborg Teater. Grunden til det er et samarbejde mellem teatret og universitetet, hvor de studerende har fået til opgave at give et bud på fremtidens Aalborg Teater – også kaldet DET NY AALBORG TEATER.
 
Projektet udspringer af en idé som teaterchef Morten Kirkskov fik, da han blev ansat som teaterchef for det ældste kulturhus i Region Nordjylland. Via Det Obelske Familiefond og forskellige åbne og kreative mennesker tilknyttet Arkitektur og Design kom der gang i sagerne.
 
De studerende har nu afleveret opgaverne, og eksamenerne foregår i første uge af juni. Fra d. 4 oktober og 2 uger frem bliver projekterne og modellerne udstillet på Utzon Center ved Aalborg havnefront.
 
Teaterchef Morten Kirkskov siger om projektet:
”Jeg glæder mig meget over samarbejdet med Arkitektur og Design, og allerede nu er der visionære bud på hvordan DET NY AALBORG TEATER kunne se ud. Aalborg fortjener et produktionsmæssigt og arkitektonisk interessant og moderne teater. Teaterkvarteret, som området omkring Budolfi Plads nu kaldes – også i kommunalt regi – trænger til et gevaldigt løft efter at der i mange år og stadig er dejligt fokus på Havnefronten. Et nyt Aalborg Teater kunne være kernen i den udvikling.”
 
“Det er naturligvis et langsigtet og visionært projekt vi her har taget det første spadestik til, og et af formålene med udstillingen er selvfølgelig også at få gjort befolkningen, store og mindre fonde og offentlige myndigheder opmærksom på behovet for og lysten til DET NY AALBORG TEATER.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan også være interesseret i

Guide til kælkebakker i Aalborg: De syv bedste og mest interessante

Tema: Nordjylland dækket i sne I disse dage er Nordjylland dækket i…

Voldsomt snevejr i Nordjylland – fortæl os om din oplevelse med snestormen

Snestorm i Nordjylland – hele regionen er hårdt ramt Det er nok…

Mette Bugge: “Vi har opbakning fra myndigheder, kommunen og alle andre til, at der igen bliver karneval, så det kan jeg fuldt og fast love, der gør”

Karneval i Aalborg fylder rundt Til sommer vil Aalborg Karneval løbe af…

Har du undret dig over hvorfor du ikke må bruge de nedgravede containere i Fyensgade? Læs om hvorfor her

Rundt omkring i Aalborg er det ikke er særsyn efterhånden, at se…

Er du glad for en hotdog? Her kan du få den længste af slagsen

Hvis du er som de fleste Nordjyder, så elsker du sikkert en…

Nordjylland er dækket i sne – aktiviteter for hele familien

Weekend = afslapning for hele familien Nu hvor Nordjylland er dækket i…

Jacob Risgaards investeringer bærer frugt: Sådan vil han investere pengene

Risgaards holding  selskab viser største overskud nogensinde. Efter skat er trukket fra har han tjent 122…

Oversigt over smitten i Aalborg: Sådan går det

I modsætning til smitten på landsplan, så har de daglige smittetal for…