AAU-studerende vandt Songwriters’ Battle på Skråen

2 juni, 2012 | 06:41

 

En musikstuderende fra AAU løb med titlen som årets sangskriver. Forude venter koncertjobs og sparring med branchefolk.
Musikken fylder i øjeblikket alt i 24-årige Kathrine Søndergaard Pedersens liv. Hele dagen knokler hun på sit fjerde semesters projekt på Musik, hvor hun læser på den nye linje i Populærmusik og Lydproduktion, og samtidig har hun fundet tid til at deltage i den årlige Songwriters’ Battle på Skråen.
– Jeg havde lyst til at prøve mig selv og min musik af. Et er at sidde og skrive sange hjemme i lejligheden, men noget andet er at fremføre dem for et større publikum. Jeg havde dog ingen forventning om hverken at gå videre eller at vinde for den sags skyld, da det var et meget stærkt felt både i semifinalen og finalen, forklarer Kathrine Søndergaard Pedersen.
Musikalsk multitalent
Alligevel var det præcis hvad hun gjorde. Et dommerpanel bestående af 20 personer fra musikbranchen valgte nemlig til slut Katrine Søndergaard Pedersen som årets sangskrivertalent. Med æren følger 5.000 kr., en række spillejobs hen over sommeren samt sparring med branchefolk. For Kathrine Søndergaard Pedersen er det altså slut med at sidde og nørkle med sin musik alene. Hendes særlige talent for at skrive udtryksfulde tekster på både dansk og engelsk skal nu deles med et større publikum.
– Faktisk handler mine sange om helt almindelige hverdagsfølelser. Min første single City Of Mine handler for eksempel om at føle sig lille i sine høje forventninger til sig selv samt om at drømme om et bedre sted end der, hvor man er, understreger en træt, men lykkelig prisvinder, som i parentes bemærket ikke kun har et særligt talent for sang. Hun spiller også både guitar og klaver.
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder