Presse

 

Presse
Fra 1. juni overtager Svante Bundgaard stillingen som administrerende direktør ved Aalborg CSP A/S. Hans forgænger, Per Jørn Nielsen, har i forbindelse med sit 25 års jubilæum valgt at fratræde posten.
 
Aalborg CSP A/S, der i 2010 vandt prisen som ”Årets Ejerleder”, har siden etablering af virksomheden været ledet af Per Jørn Nielsen, der også er en del af ejerkredsen. Per Jørn Nielsen kan netop nu fejre sit 25 års jubilæum i virksomheden og har i den forbindelse valgt at fratræde stillingen som administrerende direktør. Per Jørn Nielsen giver dog ikke helt slip på arbejdet ved Aalborg CSP, idet han fortsætter ingeniørarbejdet primært i forbindelse med udvikling og salg.
Svante Bundgaard, der overtager stillingen som administrerende direktør, kommer fra en ledende stilling ved Siemens Wind Power. Han har stor erfaring inden for energisektoren og ser nu frem til at rette sit blik mod solenergien. Han overtager en sund virksomhed med et stort vækstpotentiale. ”Per Jørn og resten af holdet ved Aalborg CSP har gjort et fremragende stykke arbejde med at bringe virksomheden frem til i dag, og jeg glæder mig til at komme ind og føre virksomheden videre til ny succes i de kommende år”, lyder det fra den nye direktør.
 
Efterspørgslen på solenergi vokser
Virksomheden har i de sidste mange år arbejdet som leverandør til concentrated solar power (CSP) industrien og har flere af verdens største el-producerende solkraftværker på referencelisten. I de seneste år har Aalborg CSP A/S oplevet stigende efterspørgsel på deres produkter til solindustrien, og denne udvikling ser ud til at fortsætte. Med en baggrund inden for dampkedelindustrien, har virksomhedens kompetencer gjort det muligt at bringe sig i en position som en af de fortrukne leverandører hos kunder i blandt andet USA, Spanien samt Frankrig, og i øjeblikket er en større ordre under produktion til installation i Indien. Ud over Aalborg CSP’s leverancer af komponenter til store solkraftværker har virksomheden også ydet konsulentbistand i forbindelse med den tekniske udvikling på flere projekter. Et af de helt store fokusområder i øjeblikket er lagringen af solenergi samt effektivisering af anlæggene.
 
CSP til de nordlige breddegrader
Sideløbende med Aalborg CSP’s leverancer til store solkraftværker rundt i verden, har virksomheden arbejdet på udviklingen af et CSP-solanlæg, der kan tilkobles som energikilde til forskellige industrier rundt i verden. I Danmark blev teknologien præsenteret for fjernvarmeindustrien i sommeren 2011, og det første anlæg opføres i samarbejde med Thisted Varmeforsyning. Anlægget, der skal indgå i produktionen af fjernvarme til byens borgere, bliver idriftsat sidst på sommeren.
Siden præsentationen af CSP-solanlægget til fjernvarmeproduktion har Aalborg CSP modtaget flere seriøse henvendelser fra fjernvarmeproducenter, der er interesseret i at tilkoble et CSP-solanlæg til deres produktionsfacilitet. I forhold til traditionelle, stationære solanlæg har CSP-anlægget den fordel at anlægget følger solens bane over himlen og derved sikre fuld udnyttelse af energien fra solen hele dagen. Derudover har anlægget et minimalt varmetab, og anlægget har mulighed for at producere enten varmt vand på f.eks. 80 til 160 grader eller damp. ”Da denne nye anvendelse af CSP-teknologien kan imødekomme øgede krav om nedskæringer i CO2-udledning samt udsigten til potentielt yderligere stigende priser på fossile brændsler, ser Aalborg CSP en stor fremtid i anlæg af denne type,” siger Peter Badstue Jensen, salgsdirektør ved Aalborg CSP.
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan også være interesseret i

Guide til kælkebakker i Aalborg: De syv bedste og mest interessante

Tema: Nordjylland dækket i sne I disse dage er Nordjylland dækket i…

Voldsomt snevejr i Nordjylland – fortæl os om din oplevelse med snestormen

Snestorm i Nordjylland – hele regionen er hårdt ramt Det er nok…

Mette Bugge: “Vi har opbakning fra myndigheder, kommunen og alle andre til, at der igen bliver karneval, så det kan jeg fuldt og fast love, der gør”

Karneval i Aalborg fylder rundt Til sommer vil Aalborg Karneval løbe af…

Har du undret dig over hvorfor du ikke må bruge de nedgravede containere i Fyensgade? Læs om hvorfor her

Rundt omkring i Aalborg er det ikke er særsyn efterhånden, at se…

Er du glad for en hotdog? Her kan du få den længste af slagsen

Hvis du er som de fleste Nordjyder, så elsker du sikkert en…

Nordjylland er dækket i sne – aktiviteter for hele familien

Weekend = afslapning for hele familien Nu hvor Nordjylland er dækket i…

Jacob Risgaards investeringer bærer frugt: Sådan vil han investere pengene

Risgaards holding  selskab viser største overskud nogensinde. Efter skat er trukket fra har han tjent 122…

Oversigt over smitten i Aalborg: Sådan går det

I modsætning til smitten på landsplan, så har de daglige smittetal for…

Dyre kvadratmeterpriser: Nørresundby er blevet populært

Flere og flere boligsøgende er begyndt at få øjnene op for hvilke…