Kom på besøg i Børneafdelingen på torsdag

29 maj, 2012 | 09:55

Børneafdelingen på Aalborg Sygehus inviterer torsdag den 31. maj børnefamilier og andre interesserede indenfor til masser af aktiviteter for børn, unge og voksne.
 
Børnene kan få undersøgt deres tøjdyr, møde hospitalsklovnen, se en rigtig brandbil og ambulance indefra og prøve at tackle fodboldspillere fra AaBs talenthold.
 
De unge og voksne kan få målt BMI og lungefunktion, opleve en historisk udstilling om Børneafdelingens udvikling og få et indblik i den hvide verden gennem et besøg i afsnittet for for tidligt fødte børn.
 
Formålet er at afmystificere hele familiens møde med Børneafdelingen og komme i dialog med brugerne.
 
– Vi vil gerne vise, hvad en børneafdeling er og kan i dag. Mange tror stadig, at forældre og andre pårørende ikke rigtig har plads i afdelingen, men faktisk er vores holdning, at de er en vigtig del af behandlingen og dét at skabe trygge rammer for børnene, siger oversygeplejerske Karin Ørskov og fortsætter:
 
– Samtidig vil vi meget gerne i dialog med både børn og forældre for at få gode input til, hvor vi skal bevæge os hen, og hvordan vi skaber en endnu bedre oplevelse for dem, mens de er her hos os. Vi har lige nu en unik mulighed for at gentænke Børneafdelingen, da der jo skal bygges et nyt Aalborg Universitetshospital i Aalborg Øst.
 
Forældre fik først ”lov” i 1980’erne
Invitationen til at kigge indenfor kommer i forbindelse med Børneafdelingens 50 års jubilæum.
 
Indtil 1962 blev alle børn indlagt på børnestuer i voksenafdelingerne. Der var en børnestue på Medicinsk Kvindeafdeling på det daværende Amtssygehus (nu Afsnit Syd), en på Kirurgisk Kvindeafdeling og to på Medicinsk Afdeling på Aalborg Kommunehospital (nu Afsnit Nord). Børneafdelingen opstod ud af sidstnævnte.
 
I årene, der er gået, er afdelingen konstant knopskudt og vokset, så pladsen har næsten altid været trang. Kreativiteten har været stor for at kunne rumme børn og forældre og få plads til nye tiltag.
 
– I løbet af de fem årtier har det pædiatriske felt udviklet sig enormt. En af de helt store milepæle var i starten af 1980’erne, hvor forældre ”fik lov” til at være mere hos deres syge børn. Indtil da var besøgstiden typisk 1-2 timer pr. uge, fortæller Karin Ørskov.
 
Hun ser frem til fortsat at skabe gode rammer for børnene og deres forældre – også inden det nye universitetshospital står klar om 8-10 år.
 
 
Yderligere informationer
Program for åbent hus i Børneafdelingen
torsdag den 31. maj kl. 13.30-17.00
 
Kl. 13.30:
Sommersange ved Klostermarkens store børnekor i hallen imellem afsnit 301 og 302.
 
Kl. 14.00:
Oplev en rigtig brandbil med brandmænd og en rigtig ambulance i gården ved den gamle Børneafdeling.
 
Kl. 15.00:
Fernisering af børnenes jubilæumsmaleri i hallen imellem afsnit 301 og 302.
 
Kl. 15.30:
Fodboldspillerne Ariel, Chris og Oliver fra AaBs talentafdeling kommer på besøg. Kom og se, om du kan tackle dem.
 
Hele eftermiddagen fra 13.30-17.00:
 
• Klovnen Theodor laver tryllekunster.
 
• Tøjdyrshospital – få undersøgt din bamse af en rigtig sygeplejerske og lyt til dit eget hjerte.
 
• Den hvide verden – se billeder, kuvøser, vugger og andet rigtigt udstyr fra afsnittet for syge nyfødte og for tidligt fødte børn.
 
• Historisk udstilling – se gamle effekter og billeder fra Børneafdelingen.
 
• Stand med sundhedsfremmende aktiviteter – få målt din fedtprocent, dit kondital og din lungefunktion. Hør, hvad du kan gøre, hvis dit BMI er for højt, hvorfor du ikke bør ryge, og hvorfor der er grænser for, hvor mange genstande du bør drikke.
 
• Gå i dialog med medarbejdere fra Børneafdelingen og kom med dine ideer til det kommende børnehospital.
 

Kontaktpersoner

Oversygeplejerske Karin Ørskov, Børneafdelingen
Tlf. 99 32 13 37, mail: kmoh@rn.dk
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder