Presse

 

Presse
På KUNSTEN fra den 9. juni – 2. september 2012
25 danske kunstsamlere ejer tilsammen flere tusinde kunstværker. For første gang nogensinde udstilles et bredt udsnit af nøje udvalgte internationale værker fra private samleres hjem. Værker, der kun sjældent vises for offentligheden. Udstillingen vises i anledning af KUNSTENs 40 års jubilæum, hvis kunstsamling netop bygger på private kunstsamlinger, som museet har erhvervet.
 
Den 8. juni 2012 er det 40 år siden, at dørene kunne åbnes for den berømte finske arkitekt Alvar Aaltos smukke museumsbygning. Hans eneste realiserede museumsbygning udenfor Finland. Dengang byggede museets kunstsamling i høj grad på private kunstsamlinger – og det gør den stadig. Derfor er jubilæumsudstillingen en hyldest til de private kunstsamlinger, og udstillingen viser kvaliteten i det store tapet af internationale værker, man ikke som en selvfølge ser på danske museer.
 
På udstillingen kan publikum se værker fra 1930 til i dag fra hele verden, og de ca 250 værker er ophængt i forhold til historie, temaer og slægtskaber. Blandt kunstnerne kan nævnes Andy Warhol, Gerhard Richter, Robert Rauschenberg, Sigmar Polke, Roy Lichtenstein, Paul Klee, Georg Baselitz, Martin Kippenberger, William Kendridge, Olafur Eliasson, Jeppe Hein, Jasper Johns, Anselm Kiefer, Damien Hirst, Nan Goldin, Jeff Koons, Jenny Holzer og Günther Förg.
 
UNDERVÆRKER – Mesterværker fra danske privatsamlinger viser hvor mange originale værker af høj kvalitet, der befinder sig hos danske samlere.
 
Collector’s Choice
For samtidig at hylde det mod og det vid, der har gjort, at netop privatsamlere har turdet satse, hvor museer har tøvet, vil en sektion af udstillingen blive dedikeret til samlerens eget valg. Her viser samlerne et værk, som de har et helt særligt forhold til.
 
Nicolai Howalt
Udstillingens sidste del udgøres af den danske kunstfotograf Nicolai Howalts fotografier. Nicolai Howalt skildrer med sine fotografier i sin egen kunstneriske tolkning det liv, værkerne lever, når de er på hjemmebane. Han løfter sløret for, hvordan man lever med sin kunst, når den ikke hænger på museets hvide vægge.
 
Katalog
Til udstillingen udgives et katalog med tekst af museumsdirektør, mag.art. Gitte Ørskou, kunsthistoriker, mag.art. Jeanett Stampe og phd-studerende, cand.mag. Theis Vallø Madsen.
 
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan også være interesseret i

Guide til kælkebakker i Aalborg: De syv bedste og mest interessante

Tema: Nordjylland dækket i sne I disse dage er Nordjylland dækket i…

Voldsomt snevejr i Nordjylland – fortæl os om din oplevelse med snestormen

Snestorm i Nordjylland – hele regionen er hårdt ramt Det er nok…

Mette Bugge: “Vi har opbakning fra myndigheder, kommunen og alle andre til, at der igen bliver karneval, så det kan jeg fuldt og fast love, der gør”

Karneval i Aalborg fylder rundt Til sommer vil Aalborg Karneval løbe af…

Har du undret dig over hvorfor du ikke må bruge de nedgravede containere i Fyensgade? Læs om hvorfor her

Rundt omkring i Aalborg er det ikke er særsyn efterhånden, at se…

Er du glad for en hotdog? Her kan du få den længste af slagsen

Hvis du er som de fleste Nordjyder, så elsker du sikkert en…

Nordjylland er dækket i sne – aktiviteter for hele familien

Weekend = afslapning for hele familien Nu hvor Nordjylland er dækket i…

Jacob Risgaards investeringer bærer frugt: Sådan vil han investere pengene

Risgaards holding  selskab viser største overskud nogensinde. Efter skat er trukket fra har han tjent 122…

Oversigt over smitten i Aalborg: Sådan går det

I modsætning til smitten på landsplan, så har de daglige smittetal for…

Dyre kvadratmeterpriser: Nørresundby er blevet populært

Flere og flere boligsøgende er begyndt at få øjnene op for hvilke…