UNDERVÆRKER – Mesterværker fra danske privatsamlinger

28 maj, 2012 | 05:43
Presse

 

På KUNSTEN fra den 9. juni – 2. september 2012
25 danske kunstsamlere ejer tilsammen flere tusinde kunstværker. For første gang nogensinde udstilles et bredt udsnit af nøje udvalgte internationale værker fra private samleres hjem. Værker, der kun sjældent vises for offentligheden. Udstillingen vises i anledning af KUNSTENs 40 års jubilæum, hvis kunstsamling netop bygger på private kunstsamlinger, som museet har erhvervet.
 
Den 8. juni 2012 er det 40 år siden, at dørene kunne åbnes for den berømte finske arkitekt Alvar Aaltos smukke museumsbygning. Hans eneste realiserede museumsbygning udenfor Finland. Dengang byggede museets kunstsamling i høj grad på private kunstsamlinger – og det gør den stadig. Derfor er jubilæumsudstillingen en hyldest til de private kunstsamlinger, og udstillingen viser kvaliteten i det store tapet af internationale værker, man ikke som en selvfølge ser på danske museer.
 
På udstillingen kan publikum se værker fra 1930 til i dag fra hele verden, og de ca 250 værker er ophængt i forhold til historie, temaer og slægtskaber. Blandt kunstnerne kan nævnes Andy Warhol, Gerhard Richter, Robert Rauschenberg, Sigmar Polke, Roy Lichtenstein, Paul Klee, Georg Baselitz, Martin Kippenberger, William Kendridge, Olafur Eliasson, Jeppe Hein, Jasper Johns, Anselm Kiefer, Damien Hirst, Nan Goldin, Jeff Koons, Jenny Holzer og Günther Förg.
 
UNDERVÆRKER – Mesterværker fra danske privatsamlinger viser hvor mange originale værker af høj kvalitet, der befinder sig hos danske samlere.
 
Collector’s Choice
For samtidig at hylde det mod og det vid, der har gjort, at netop privatsamlere har turdet satse, hvor museer har tøvet, vil en sektion af udstillingen blive dedikeret til samlerens eget valg. Her viser samlerne et værk, som de har et helt særligt forhold til.
 
Nicolai Howalt
Udstillingens sidste del udgøres af den danske kunstfotograf Nicolai Howalts fotografier. Nicolai Howalt skildrer med sine fotografier i sin egen kunstneriske tolkning det liv, værkerne lever, når de er på hjemmebane. Han løfter sløret for, hvordan man lever med sin kunst, når den ikke hænger på museets hvide vægge.
 
Katalog
Til udstillingen udgives et katalog med tekst af museumsdirektør, mag.art. Gitte Ørskou, kunsthistoriker, mag.art. Jeanett Stampe og phd-studerende, cand.mag. Theis Vallø Madsen.
 
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder