Sir Cliff Richard indvier park med Syngende Træer

25 maj, 2012 | 06:11
presse

 
Cliff Richard plantede som første store stjerne et træ ved Aalborg Kongres & Kultur Center. Nu kommer han tilbage for 6. juni kl. 11 at indvie det unikke parkområde, der har fået træer, som synger.
At sir Cliff Richard hiver to dage ud af sin fyldte kalender, for at komme til Aalborg og klippe snoren til det unikke parkområde i Aalborg, siger meget om, hvad han synes, det betyder både for ham selv som kunstner at have sit eget træ i Aalborg, og for Aalborg Kongres & Kultur Center at have skabt De Syngende Træer.
Gennem 25 år har Aalborg Kongres & Kultur Centers direktør Ernst Trillingsgaard arbejdet på at skabe et stykke unik park midt i Aalborgs hjerte. Siden 1987, hvor den senere sir Cliff Richard plantede det første træ, er 75 andre store internationale stjerner fulgt efter, og senest har både Stevie Wonder, Guns N’ Roses, John Cleese, Hansi Hinterseer, Sting og James Blunt fået deres træ plantet, og fra den lange liste kan nævnes notabiliteter som Oscar Peterson, José Carreras, Kiri Te Kanawa, Joe Cocker, Van Morrison, Prince, Tom Jones, Kylie Minogue, Bob Dylan, Shakira, Beyonce, Katie Melua og Andrea Bocelli.
Kildeparken, der ligger i tilknytning til Aalborg Kongres & Kultur Center, vil i fremtiden kunne byde på en unik oplevelse, der kan sammenlignes med Hollywoods Walk of Fame. Parkområdet har da også fået et engelsk navn, Park of Music, da det uden tvivl bliver et besøgssted for Aalborgs mange udenlandske turister.
Til hvert træ, som kunstnerne enten selv har plantet eller har givet deres tilladelse til blev plantet i deres navn, er der nu sat musik til. En stander ved hvert træ indeholder et lille medley af kunstnerens mest kendte musik, og aktiveres ved at man trykker på en knap.
 
Teknikken og et lille område af parken er med succes testet siden sensommeren 2011, og er nu efter aftale med Aalborg Kommune rullet ud, så 46 af træerne har fået musik, og de resterende kommer med næste sommer.
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder