Lusede studerende bag hektisk karnevalsdebut

24 maj, 2012 | 13:33
Presse

 

Karnevalsvognen forestiller en hovedbund, og de studerende bliver klædt ud som lus, når Aalborg Universitet i weekenden for første gang er med som officiel deltager ved Nordeuropas største karneval i Aalborg. Forud er gået et kapløb med tiden for at omsætte en gruppe studerendes prisbelønnede designforslag til virkelighed.
 
– Det har været sjovt men også meget hektisk her til sidst, fortæller medicinstuderende Mathias Leth, som sammen med fire studiekammerater løb med æren og ansvaret, da de tilbage i februar leverede det vindende designforslag på en workshop arrangeret af Aalborg Universitet, Studentersamfundet og Karneval i Aalborg.
Siden har vinderne og deres hjælpere haft travlt med at realisere den originale idé, som tager temaet for årets karneval ”Verden på hovedet” helt bogstaveligt. I stedet for at tænke i paradokser, som temaet også lægger op til, har de udformet AAUs vogn til karnevalsparaden som en hovedbund med en verden af kryb. De møder op i effektfulde lusekostumer, og deres vogn er møjsommeligt dekoreret med hårstrå i overstørrelse. Men det har været en kamp at nå at blive færdig, fordi de studerende samtidig har haft travlt med en projektopgave på deres studie.
– Vi er ikke håndværkere, og vi har ikke prøvet at lave sådan noget før. Så vi har været nødt til at prioritere og lade være med at vælge alle de svære løsninger, når vi skulle føre vores idéer ud i livet. Heldigvis har vi fået god hjælp til at opbygge og male vognen. Ellers ville vi ikke have nået det, og vi kunne heller ikke have fået så flot et færdigt resultat, som vi nu ender med, siger Mathias Leth, der lover at han kommer til at se ”knaldhamrende godt ud” i lusekostumet på lørdag.
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder