Internationalt Karnevalsshow på Gl. Torv

24 maj, 2012 | 07:40
Foto: Billedarkiv

Fredag d. 25.maj 2012, kl. 15-22. Fri adgang.
 
Aalborg Karneval præsenterer et internationalt karnevalsshow i særklasse, når karnevalsgrupper fra nær og fjern valfarter til Aalborg. Man kan blandt andet opleve italienske flagkastere, tyske styltegængere, afrikanske dansere, nordiske masker, storslåede kostumer samt meget meget mere. Grupper går alle med i paradestart fra Østerågade/Ved Straden til Gl. Torv, hvor der er opstillet en scene. Grupperne konkurrerer både på paradeoptræden og sceneshow.
 
Program
 
15.00 – 18.00: Spontane karnevalsoptrin
Oprtræden på Gabels Torv, Mølleplads, Nytorv, C.V. Obels Plads, Gl. Torv og i gågaderne i Aalborg City.
 
15.00 – 16.00: Stand-up på Gl. Torv.
De aalborgensiske standsups Anders Fogh, Daniel Jensen, Jens Jacob Kvist, Christian Bols giver den gas.
 
18.00 – 20.00: Parade: Østerågade -> Boulevarden -> Vingårdsgade -> Vesterbro -> Ved Stranden -> Østerågde -> Gl. Torv
 
19.30 – 22.00: Karnevalsshow på Gl. Torv
 
Deltagende Grupper
Dunkelfolket
Denne nordjyske karnevalsgruppe er en af Nordens eneste maskegrupper. Dunkelfolket er en erfaren parade- og teatergruppe, som portrætterer de forskellige aspekter af den menneskelige natur gennem deres masker. Gruppen interagerer med publikum, hvilket frembringer smil, grin og morsomme situationer. Gruppen deltager i optoget men ikke i konkurrencen.
 
World of Costumes
Tysk kostumeskaber, som præsenterer udvalgte kostumer inspireret af 1800tallet og lavet til Carnivale di Venezia, hvor hun har vundet prisen for bedste kostume i 2007, 2008 og 2009.
 
Samba Sct. Olof Denne fantastiske svenske sambagruppe vil danse til brasilianske rytmer i Aalborgs gader til Karneval. Ideen til gruppen startede som et skoleprojekt tilbage i 1985, siden da har gruppen lavet mere end 400 forestillinger både national og internationalt! Samba Sct. Olof består af dansere, orkester samt trommeslagere, som alle bidrager til den helt rigtige sambastemning.
 
African Footprint Denne afrikanske dansegruppe fra Ghana har gennem længere tid hjulpet døve og handicappede og forsøgt at bygge bro mellem de privilegerede og de mindre privilegerede. Alt dette sker igennem Afrikansk musik, dans, trommer og fortællerkunst. Igennem deres arbejde har gruppen opdaget glæden ved dansen, og hvordan musikken binder mennesker sammen på trods af sociale barriere.
 
Stelzen-Art
Tysk styltegruppe. Steltzen-Art optræder udklædt i fantastiske kostumer på høje stylter. Gruppen optræder som figurer fra fauna, flora og fantasiverdener. Hvert år designer de nye kostumer som bliver vist frem til deres eget karneval i Bremen.
 
Maracatu
Tysk danse- og trommegruppe. Vi glæder os til endnu engang at byde Maracatu velkommen i Aalborg, hvor de vil levere et fantastisk show med dans og bragende trommerytmer.
 
AWAYU
Tysk dansegruppe. Den Bolivianske dansegruppe fra Hamburg i Tyskland gæster igen Aalborg Karneval. Vi er stolte af at kunne præsentere Grupo AWAYU! Denne gruppe optræder med karnevalsdanse, som er kendt fra Bolivia og i særdeleshed fra den bolivianske by Oruro. Glæd dig til at se denne fabelagtige gruppe til dette års Karneval.
 
Gruppo Storico e Sbandieratori Città di Castiglion Fiorentino
Denne italienske gruppe af flagkastere drager inspiration fra middelalderen i deres spektakulære flagoptræden. I middelalderens Italien var det et symbol på en sluttet krig, når man kastede med flag, og dermed er flag blevet et symbol på fred. I dag er flagoptræden med brugt til karneval rundt om i verden. Denne gruppe har optrådt med deres flagkunst ved adskillige karneval, og til maj kan de opleves i Aalborgs gader.
 
Klub Karneval
Dansk Karnevalsgruppe. Klub Karneval hører hjemme i Aalborg og har de første to år af gruppens levetid udelukkende arbejdet med store kostumer og vogne. I år kommer der et ekstra aspekt med, når Aalborg Salsaforening skaber liv og fest med cubansk conga. Truppen får inspiration fra hele verdens karnevalstraditioner og gør det til deres egen blanding, for målet er at gøre karnevalet endnu mere spektakulært.
 
Vimoroz
Dansk gruppe. Vimoroz er en vestafrikansk-inspireret tromme- og dansegruppe med tilholdssted i Aalborg. Inspirationen til de varme og vuggende rytmer og den energifyldte dans stammer hovedsageligt fra en række nære bekendtskaber mellem gruppens medlemmer og musikere i Ghana.
 
Caballos De Menorca
Spansk karnevalsgruppe. Endnu en fantastisk international gruppe gæster Aalborg Karneval! Vi er stolte over at kunne præsentere Caballos de Manorca Tutatis fra Spanien. Denne gruppe er kendt for deres flotte og primitive hestekostumer. Glæd dig til at se denne fantastiske gruppe til dette års Karneval 2012.
 
Copenhagen Showband
Copenhagen Showband deltager i karneval for første gang nogen sinde. Det københavnske ensemble optræder med svedige hits og underholdende koreografi i en kombination af brass, saxes and drums. Bandet vil tilføre Aalborg Karneval et skud orange energi og sætte ekstra gang i festen i karnevalsdagene.
Nyheder om Battle
Se alle battle indlæg
 
Karnevalsstemning i Aalborg Midtby
Karnevalsstemning i Aalborg Midtby
 
I karnevalsugen, uge 21, vil der være forskellige optrin og parader i byens gåga…
Stand-Up på Gl. Torv!
Stand-Up på Gl. Torv!
 
Aalborg Karneval inviterer dig til at få trænet latter musklerne fredag den 25. …
Sækkepiber optræder til Karneval
Sækkepiber optræder til Karneval
 
Kiltklædte sækkepibespiller fra Aalborg Highland Games vil lede den internationa…
Tredobbelt Venedig-vinder indtager Aalborg
Tredobbelt Venedig-vinder indtager Aalborg
 
Kostumedesignerer Tanja Schulz-Hess laver karnevalskostumer under navnet World o…
Maracatu maler Aalborg gul!
Maracatu maler Aalborg gul!
 
Overdådige kostumer og buldrende trommer kommer til Aalborg og fylder gader med …
Klub Karneval går under havet
Klub Karneval går under havet
 
“Under Havet” er Klub Karnevals inspiration til deres kostumer i år….
Karneval bliver dunkelt!
Karneval bliver dunkelt!
 
Flotte håndskårne træmasker, fremstillet af kunstneren Kirsten Gitz-Johansen, er…
Orange feber rammer Aalborg
Orange feber rammer Aalborg
 
Brass-bandet Copenhagen Showband har revolutioneret orkestermusik i Danmark genn…
Hestene fra Menorca
Hestene fra Menorca
 
Caballos de Menorca Tutatis som gruppen hedder, kommer fra Spanien og leverer et…
Vimoroz
Vimoroz
 
Afrikanske samba rytmer vil ryste jorden under dig til Aalborg Karneval. Vi er s…
 
 
 
Sceneprogram aften
Om Konkurrencen
 
19.30 Velkommen
19.30 Dunkelfolket (DK)
19.35 World of Costumes (D)
19.40 Samba St. Oluf (S)
19.50 Stelzen-Art (D)
20.00 African Footprint (Ghana/DK)
20.10 AWAYU (Bolivia/D)
20.20 Ceremony med karnevalsdronningen
20.35 Maracatu NSE (D)
20.45 Gruppo Storico e Sbandieratori (I)
20.55 Klub Karneval (DK)
21.05 Copenhagen Showband (D)
21.15 Caballos de Menorca (E)
21.25 Vimoroz (DK)
21.35 Announcement of finalists
21.45 Godnat
 
 
 
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder