Nye regler for ejerskifteforsikringer pr. 1. maj

23 maj, 2012 | 06:12

Den 1. maj trådte den nye lovgivning om huseftersynsordningen og ejerskifteforsikringer i kraft. Lovgivningen dækker væsentligt mere end tidligere og sikrer sælger mod det mangelansvar, som sælger har, hvis der ikke bliver tegnet ejerskifteforsikring.
Lovændringen betyder, at tilstandsrapporten bliver mere omfattende, og blandt andet skal indeholde en vurdering af restlevetiden på husets tag. Desuden skal der udarbejdes en elinstallationsrapport.
Samtidig bliver ejerskifteforsikringens dækningsområde udvidet til blandt andet at dække husets elinstallationer og nedsat funktion ved VVS. Herudover sænkes selvrisikoen for en enkelt skade til 5.000 kr.
Det er fortsat frivilligt, om sælger ønsker at få udarbejdet en tilstandsrapport og elinstallationsrapport. Gør sælger det, bestiller vedkommende selv både et huseftersyn hos en beskikket bygningssagkyndig og et eleftersyn hos en autoriseret elinstallatør. Og det er sælgeren selv, der betaler for rapporterne.
”Her i maj trådte nye regler ved hushandel i kraft. De betyder, at tilstandsrapporten bliver mere omfattende, og at der skal udarbejdes en elinstallationsrapport. Desuden udvides ejerskifteforsikringens dækningsområde. De nye regler er indført for i højere grad at sikre de bolighandlende. Er du i tvivl om de nye regler, kan du altid spørge din lokale ejendomsmægler, som vil være behjælpelig med at svare på spørgsmål om den nye ordning”, siger kredsformand for Dansk Ejendomsmæglerforening i Hovedstaden, Kim Holm.
Får sælgeren udarbejdet rapporterne, kan vedkommende tilbyde køberen en ejerskifteforsikring og derved fraskrive sig ansvaret for eventuelle mangler ved huset. De eventuelle mangler ved huset, som tilstandsrapporten og elinstallationsrapporten viser, kan ikke efterfølgende kræves udbedret af sælger. Derimod dækker ejerskifteforsikringen netop eventuelle skjulte mangler, hvorfor sælger er dækket ind i forhold til såvel synlige som skjulte mangler.
Vælger køber at acceptere tilbuddet om en ejerskifteforsikring, betaler sælger og køber hver halvdelen af præmien.
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder