Aalborg Sygehus holder ”soluge” i Medicinerhuset

21 maj, 2012 | 06:58

Plastikkirurgisk Afdeling markerer den landsdækkende soluge med at give nordjyske patienter og pårørende gode råd om at færdes i solen.
 
Indtil videre har majvejret ikke ligefrem været angstfremkaldende for rødhårede og andre med følsom hud.
 
Men nu kommer sommeren og varmen, og så er det vigtigt at kende solrådene fra Kræftens Bekæmpelse: Siesta, solhat, solcreme og sluk solariet.
 
Derfor stiller sygeplejersker fra Plastikkirurgisk Afdeling mandag til fredag i uge 21 fra kl. 9-13 en solstand op i Medicinerhusets forhal.
 
Formålet er at videreformidle Kræftens Bekæmpelses solråd, sætte fokus på folks solvaner og opfordre nordjyderne til at beskytte sig mod solens UV-stråler.
 
Hudkræft koster én livet hver dag
I dag er kræft i huden den hyppigste kræftform i Danmark. Modermærkekræft er blevet den hyppigste kræftform blandt unge kvinder og den næstmest hyppige blandt unge mænd.
 
120.000 danskere lever nu med en forudgående diagnose af kræft i huden, der i gennemsnit næsten koster én dansker livet hver dag.
 
Den gode nyhed er, at kræft i huden næsten fuldstændigt kan forebygges. Det kræver, at vi passer på ikke at få for meget af solens UV-stråler og undgår at blive solskoldede. Børn er særlig udsatte i solen og solskoldninger i barndommen øger risikoen for kræft i huden.
 
 
Yderligere informationer
Fakta om Solugen:
Uge 21 er soluge og en del af den landsdækkende ”Skru ned for solen mellem 12 og 15”-kampagne, som Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden står bag.
 
Solugen er primært rettet mod børnehaver og SFO’er over hele landet. Sidste år besøgte Kræftens Bekæmpelse ca. 250 institutioner og 11.000 børn. Målet er, at institutionerne overvejer at lave en ”solpolitik” og derigennem sikre, at børnene er godt beskyttede i solen.
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder