Stor begejstring for elbilprojekt i Aalborg

17 maj, 2012 | 05:07

I slutningen af maj udvælger elbiloperatøren ChoosEV og Aalborg Kommune de ti næste testpiloter i projekt Test-en-elbil i Aalborg. Projektet er nu over halvvejs og der er allerede tilmeldt over 1.200 Aalborgensere som testkørere, men flere kan nå at komme med i puljen, inden de næste testpiloter udvælges.
 
”Projektet er rigtig godt undervejs i Aalborg Kommune, og der er allerede indsamlet en række gode erfaringer, som kan bruges i forhold til udvikling af elbilteknologien. Vi opfordrer fortsat flere til at søge fordi det giver os det bedst mulige grundlag for at sammensætte gruppen af testpiloter, i forhold til kriterier, der er opsat for Test-en-elbil”, siger Lise Kirkegaard, Kommunikationschef i ChoosEV.
 
Testpiloterne vælges ud fra forskellige parametre som f.eks. alder, familiesammensætning, kørselsbehov og kørselsmønster.
 
Vil man nå at komme i betragtning til 6. runde, skal man tilmelde sig senest fredag d. 25. maj. Tilmelding foregår på www.testenelbil.dk. De borgere, som allerede har ansøgt, er med i puljen hele vejen igennem forsøget og behøver ikke søge igen.
Elbilen kan bruges til at komme tæt på naturen
 
Testpiloterne og deres familier får stillet elbilen til rådighed i tre måneder. Bilen skal indgå i familiens daglige gøremål, for at undersøge hvordan elbilen passer ind i danskernes hverdag og fungerer i samspil med el-nettet. Sammen med elbilen får testpiloten opsat en ladeboks, der fungerer som hjemmets egen ”tankstation” i testperioden. På projektets blog, hvor man skal dele ud af sine erfaringer, skriver en nuværende testpilot om hvor stor køreglæde stilheden i elbilen giver:
 
”Bilradioen er ikke rørt siden hjemturen den første dag. Jeg kunne ikke drømme om det, og I må love at der aldrig aldrig aldrig bliver sat lyd på elbilen. Den er et helt perfekt skjul i naturen. Man kan komme helt tæt på dyr og fugle”.
 
Der har siden Test-en-elbil startede for cirka et år siden deltaget over 750 testpiloter og der kommer hele tiden nye tilbagemeldinger fra testpiloterne og det bidrager til at blive klogere på elbilen og til hvilke formål den kan benyttes.
Om Test-en-elbil
 
Forskningsprojektet løber indtil foråret 2013 i Aalborg Kommune. Forsøgsprojektet gennemføres delvist ved hjælp af medfinansiering fra Aalborg Kommunes ARCHIMEDES projekt.
 
Bag projekt Test-en-elbil står elbiloperatøren ChoosEV A/S, der er ejet af energiselskaberne SE og
SEAS-NVE. Test-en-elbil er Europas største elbil-projekt, som er støttet af partnere i erhvervslivet,
samt Trafikstyrelsen og Energistyrelsen, som alle samarbejder om at blive klogere på elbilens placering i det danske samfund.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder