Rørt Tommy Kenter modtog kulturpris

14 maj, 2012 | 08:23
Viggo Kragmann

 

De røde lamper var hængt ud til Tommy Kenters sidste jubilæumsshow på turnéen Kentex 50 i Aalborg Kongres & Kultur lørdag aften. Publikum fik et både morsomt og musikalsk tilbageblik på Tommy Kenters 50 års virke. Og de oplevede en rørt Tommy Kenter, da han som den 10. danske skuespiller fik overrakt Harlekinprisen 2012 af direktør Ernst Trillingsgaard.
– Du har givet noget helt specielt til os alle, og ikke mindst været en rollemodel for dine unge skuespillerkolleger og en smuk ambassadør for skuespillerfaget, begrundede Ernst Trillingsgaard prisen ved overrækkelsen efter showet.
Tommy Kenter er en mester på sit felt, og snusede allerede til faget med en meget tidlig debut som 10-årig, og den duft satte sig så meget i blodet hos ham, at han senere, efter at være droppet ud af gymnasiet søgte på ind på Statens Teaterskole, hvorfra han blev uddannet fra i 1973.
Det store gennembrud kom dog i 1979, hvor Volmer Sørensen året forinden havde fået øje på det unge komiske talent og gav ham chancen, og det resulterede i at Tommy Kenter det årblev kåret til ”Årets Revyfund”.
 
En talentfuld herre
Tommy Kenter er kendt for sin evne til at udvikle vittige figurer, har medvirket i både teater og film og har skrevet tekster og musik til flere forestillinger. Blandt teaterpræstationerne kan nævnes ”En mand er en mand” (1983) og ”Dødsdansen” (2003-04). Han har spillet med i film som ”Slingrevalsen” (1981), ”Fukssvansen” (2001), som han modtog en Bodil for, og ”Lad isbjørnene danse”, som han modtog både en Bodil og en Robert for.
Udover sit arbejde med teater og film, har Tommy Kenter turneret med sit populære oneman show KENTEX, lagt stemme til flere animationsfilm, været (uheldig afslørede han i showet) instruktør på Cirkusrevyen og danset sig ind i danskernes hjerter i ”Vild med dans”.
Harlekin Prisen
Harlekin Prisen blev første gang uddelt i 2003 i forbindelse med Aalborg Kongres & Kultur Centers 50 års jubilæum. Prisen består af en Harlekinstatuette, designet og udarbejdet af den nordjyske kunstner Lisbeth Lange, samt et pengebeløb på 15.000 kroner.
 
Harlekin Prisen er tidligere tildelt Frits Helmuth (2003), Lisbet Dahl (2004), Ulf Pilgaard (2005), Søren Østergaard (2006), Kurt Ravn (2007), Niels Olsen (2008), Malene Schwartz (2009), Susse Wold (2010) og Ghita Nørby (2011).
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder