Vis omtanke når du færdes i naturen.

9 maj, 2012 | 07:00

Beredskabscenter Aalborg og resten af landets beredskaber rykker i gennemsnit ud til godt 250 naturbrande om måneden i perioden april til september. Vis derfor omtanke, når du færdes i naturen.
 
Når solen og varmen vender tilbage efter vintermånederne, begiver mange sig ud i naturen for at nyde det gode vejr. Det kan ses på antallet af redningsberedskabets udrykninger.
 
I de fem måneder fra og med april har landets beredskaber dobbelt så mange udrykninger til naturbrande som i årets øvrige måneder. I Aalborg Kommune var der i 2011 39 reelle naturbrande. Naturbrande dækker over bl.a. brande i halmstakke, i skove og plantager, markbrande m.m.
 
Flest naturbrande om foråret
Faktisk topper april måned statistikken, over de seneste fem år, med gennemsnitligt 278 udrykninger til naturbrande. I Aalborg Kommune lå 14 ud af i alt 39 naturbrande sidste år i april. En af årsagerne til de mange naturbrande i april er, at saftspændingen er lav om foråret, og at planter, træer og buske derfor er tørre og har lettere ved at brænde.
 
Derfor er det en god idé at være opmærksom, når man begiver sig udenfor.
 
Hvis man vil tænde bål i naturen, skal man først undersøge, om det er lovligt. Du kan finde informationer om lovlige bålafbrændingspladser på din kommunes hjemmeside eller ved at kontakte brandmyndigheden i din kommune.
 
Sådan undgår du naturbrande:
For at undgå, at der opstår naturbrande er der nogle enkle råd du bør følge, når du opholder dig i naturen:
Brug de dertil indrettede bålpladser, hvis du skal tænde et bål eller grill.
Efterlad aldrig et bål, der ikke er slukket helt.
Smid ikke cigaretskod og lignende i naturen.
Ring hurtigt 1-1-2, hvis uheldet alligevel er ude.
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder