Brug mobilen til at komme af med ekstra affald

7 maj, 2012 | 09:40

Hvad stiller man op, når affaldssækken eller containeren er fyldt til randen, og der stadig er flere dage til, at skraldemændene kommer?
 
Aalborg Forsyning, Renovation tilbyder nu en praktisk løsning, hvor man kan købe ekstra afhentning af dagrenovation ved hjælp af mobilen.
 
Bor man i Aalborg kommune, er det ikke længere nødvendigt at være i tvivl om, hvad man gør, hvis man har mere dagrenovation, end affaldssækken eller containeren kan rumme.
 
Nu behøver man blot at sende en sms med teksten EKSTRA til 1204. Herefter modtager man en kode, som hæftes på ekstrasækken med dagrenovation. Sækken stilles ved siden af affaldsstativet eller ens normale container og tages med næste gang, der afhentes dagrenovation. Prisen for at købe en ekstra afhentning er 45 kr. Beløbet betales over mobilregningen.
 
Der er også lavet et mobilsite og en app til iPhone og Android smartphones, hvor man kan vælge at betale med Dankort i stedet. Herudover kan man få overblik over, hvornår der hentes papir/pap og småt brændbart på ens egen adresse og få overført afhentningstidspunkterne direkte til mobiltelefonens kalender. App’en ”SKIDT” er gratis og kan hentes i App Store og på Google Play.
 
Desuden kan man købe en ekstra afhentning via Aalborg Forsyning, Renovations hjemmeside skidt.dk.
 
Win-win for borgere og kommune
Hos Aalborg Forsyning, Renovation ser man de nye muligheder for at købe ekstra afhentning som en fordel for både borgerne og kommunen.
 
”Vi arbejder konstant på at gøre det så nemt som muligt for borgerne at komme af med skidtet, og det her er en praktisk løsning på et problem, som villa- og sommerhusejere jævnligt støder på,” forklarer renovationschef Thorsten Nord.
 
”Desuden er der en række administrative fordele ved, at borgerne betaler for ekstra afhentning via mobilen, frem for den metode vi har anvendt indtil nu, hvor vi har måttet udskrive og sende girokort med posten til de borgere, der har valgt at købe en ekstra afhentning. Med den nye betalingsform sparer vi ressourcer, som vi kan bruge på at forbedre vores service på andre områder,” slutter Thorsten Nord.
 
App’en ”SKIDT” er Aalborg Kommunes første betalings-app og den første af sin slags i Danmark. App’en og de omkringliggende tjenester, inkl. en YouTube film, der forklarer konceptet, er udviklet af firmaet Open Experience i samarbejde med bl.a. Online City og Diaphoni.
 
App’en kan hentes ved at sende en sms med teksten SKIDT til 1204 eller ved at scanne en mobilkode.
 
Få mere at vide om de nye muligheder for at købe ekstra afhentning på Aalborg Forsyning, Renovations hjemmeside www.skidt.dk.
 
 
 
Når du har betalt med mobilen, modtager du en kode, som sættes på ekstrasækken. Skraldemanden tager dem med, næste gang du får hentet dagrenovation.
 
Scan koden eller en send en SMS med teksten SKIDT til 1204 og hent den gratis ”SKIDT” app.
 
På Renovationens hjemmeside skidt.dk finder du bl.a. en YouTube film, der viser hvordan køb af ekstra afhentning fungerer.
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder