Støtte til at gøre proteser mindre robotagtige

3 maj, 2012 | 06:59

To sundhedsteknologi-studerende fra Aalborg Universitet får økonomisk støtte fra Siemensfonden til et afgangsprojekt, som skal gøre kontrollen med hånd- og armproteser mere intuitiv og mindre robotagtig.
 
De vordende ingeniører Jakob Celander Rosenvang og Ronnie Wedel Horup prøver i deres igangværende projekt at udnytte signaler fra musklerne til at forbedre kontrollen med proteser. Støtten på 31.500 kroner fra Siemensfonden skal blandt andet bruges på indkøb af udstyr, som kan give vigtige oplysninger om samspillet mellem muskelsignaler og bevægelser.
– Det betyder, at vi kan lave meget mere realistiske og avancerede forsøg, som ligger tættere på virkeligheden. Ellers ville vi være nødt til at skalere vores projekt ned. Nu bliver det mere relevant for den gruppe, vi prøver at hjælpe til bedre bevægelsesmuligheder, så protesen ikke bliver så robotagtig, fortæller Jakob Celander Rosenvang.
Ifølge makkeren Ronnie Wedel Horup har gruppen i forvejen arbejdet meget med proteser og kontrollen af dem undervejs i deres studier: – På den måde er støtten fra Siemensfonden også et skulderklap og en anerkendelse, fordi afgangsprojektet bygger videre på vores erfaringer. Målet nu er at udvikle et avanceret kontrolsystem, som skal kunne bruge flere forskellige signaler fra musklerne til kontrol af en håndprotese i realtid
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder