Jubilæumsfødder i Cirkusrevyen

2 maj, 2012 | 06:00

Cirkusrevyen, som spiller i Aalborg Kongres & Kultur Center i perioden 29. august til og med søndag den 2. september, har tradition for, at årets hold af skuespillere sætter deres bare fødder i en våd cementflise foran teltet på Dyrehavsbakken. Sædvanligvis omkring tre uger før premieren.
 
I år afholdtes denne hyggelige seance mandag den 30. april kl. 12.00.
 
I år var der så at sige tale om ”jubilæumsfødder”, da det var den 25. flise, der mandag middag blev sat aftryk i. Og blandt de fem – Lisbet Dahl, Ulf Pilgaard, Ditte Hansen, Henrik Lykkegaard og Niels Ellegaard – kunne to faktisk fejre deres egen mærkedag i forhold til fødder i cement: Første gang – det vil sige i 1988 – var det Claus Ryskjær, Kai Løvring, Jeanne Boel, Lisbet Dahl og Ulf Pilgaard, der trak af sko og strømper, og i år kunne de to sidstnævnte altså gøre det endnu en gang.
 
Efter mandagens fodaftryk har vi så endnu en flise, og dermed er endnu et kapitel i Cirkusrevyens historie behørigt dokumenteret, siger revydirektør Torben ”Træsko” Pedersen.
 
Efter omkring fire uger i øvelokalet i restaurant La Casa på Dyrehavsbakken rykkede holdet for få dage siden ind i teltet, hvor alle nu har deres gang på den scene, der torsdag den 17. maj lægger brædder til premieren på sommerens Cirkusrevy. Man kunne måske forledes til at tro, at alle numre for længst var udvalgt og anbragt på rette sted i forestillingen, men også her er det en tradition, at der bliver slidt helt frem til selve premieredagen. Ulf Pilgaard kalder det ”en lidt halsbrækkende proces” at få Cirkusrevyen på plads:
 
”Mange er af den opfattelse, at der ligger en hel revy klar, når vi mødes på sæsonens første arbejdsdag, sådan som det for eksempel er med teksten til et teaterstykke. Men her begynder vi på stort set bar bund, og det er en lidt halsbrækkende proces. Vi har da prøvet at være i stofnød op til tre uger før premieren”.
 
Det er langt fra stofnød, der præger billedet i år, men alligevel er der rigeligt at se til for de fem skuespillere, der efter at have sat årets fodaftryk, haster tilbage til teltet for at øve videre.
 
Torben ”Træsko” Pedersen, der i rollen som direktør har været en del af Cirkusrevyen siden 1985, er rigtig godt tilfreds med billetsalget, som det er forløbet indtil videre:
 
” Der er fortsat meget stor interesse for Cirkusrevyen, og vi har nu solgt mere end 117.000 billetter. På nuværende tidspunkt er stort set alle A-billetterne væk på nær på enkelte hverdage sidst i juli og august. Samtidig er der flere dage i juni, hvor der er udsolgt. Der er således små 60.000 billetter tilbage til sommerens forestillinger, så det er nu man skal sørge for at sikre sig billetter, da stort set alle ekstra forestillinger er programsat på nuværende tidspunkt.”
 
 
 
FAKTA:
Instruktør: Lisbet Dahl
Scenograf: Niels Secher
Kapelmester: James Price
Koreograf: René Vinther
 
Direktør: Torben ”Træsko” Pedersen
Konsulent: Ernst Trillingsgaard
Cirkusrevyen spiller i Aalborg Kongres & Kultur Center i perioden 29. august til og med søndag den 2. september.
 
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder