Pessimismen på det nordjyske boligmarked er på retur

1 maj, 2012 | 09:02

Ny temperaturmåling på det nordjyske boligmarked viser, at sidste års usikkerhed er på retur. Hvor det for et halvt år siden var halvdelen af ejendomsmæglerne, der forventede lavere priser, er det i dag kun omkring hver fjerde. Det viser ny undersøgelse foretaget af Dansk Ejendomsmæglerforening.
Ifølge en ny tendensundersøgelse, foretaget blandt ejendomsmæglere i Nordjylland, er usikkerheden omkring boligmarkedet på retur. Hvor 51 pct. af de nordjyske mæglere for et halvt år siden forventede lavere priser i løbet af det kommende kvartal, er det nu kun 27 pct. Dermed er det i dag lidt flere end hver fjerde ejendomsmægler, der forventer prisfald i det kommende kvartal. Samtidig er andelen af ejendomsmæglere, der tror på stigende priser, steget fra 0 pct. til 7 pct.
”2011 var et hårdt år for hele det danske boligmarked med faldende priser og stor usikkerhed blandt både købere og sælgere, men nu ser det ud til at gå den rigtige vej igen. I for eksempel København og Århus forventer næsten hver tredje mægler nu stigende priser på ejerlejligheder, og det er et godt tegn, da det oftest er i hovedstaden samt i de største byer, vi først oplever markedets udvikling, herefter spreder den sig som ringe i vandet til resten af landet. Usikkerheden er på retur, og det kan vi også allerede nu mærke på det nordjyske boligmarked,” siger Hans Skovgaard, kredsformand for Dansk Ejendomsmæglerforening i Nordjylland.
Billigere finansiering bidrager til optimismen
I tendensundersøgelsen bliver ejendomsmæglerne også spurgt om deres forventninger til liggetiden i Nordjylland. Og også her er ejendomsmæglerne mere positive, idet 36 pct. nu forventer en kortere liggetid i andet kvartal. Kun 18 pct. forventer en længere liggetid.
”Vi har i dag en historisk lav rente samtidig med, at boligpriserne er faldet med knap 10 procent på landsplan det seneste år. Det er med andre ord blevet billigere for danskerne at købe drømmeboligen, og det har flere købere fået øjnene op for. Jeg tror derfor, at vi henover de kommende måneder vil se en øget aktivitet på det nordjyske boligmarked,” siger Hans Skovgaard
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder