På rumrejse med Aalborg Symfoniorkester

30 april, 2012 | 07:41

Der er lagt op til et brag af en koncert med Aalborg Symfoniorkester, når sæsonen afsluttes med manér med en rejse i verdensrummet i Holsts storslåede Planeterne.
 
Det bliver en musikalsk oplevelse af de helt store, der venter publikum i Aalborghallen, når Aalborg Symfoniorkester den 3. maj holder sæsonafslutningskoncert. Ikke blot er der tale om to fantastiske værker i Debussys La Mer og Holsts Planeterne – koncerten opføres samtidig af Randers Kammerorkester og et udvidet Aalborg Symfoniorkester i fællesskab, hvilket bringer antallet af musikere op på hele 94, foruden et damekor på 12 sangere.
 
Den 107. medvirkende til koncerten, chefdirigent Rumon Gamba, glæder sig meget til at sætte et så stort, flot og markant punktum for sæsonen med koncerten.
 
– Jeg spiller Holsts Planeterne ganske ofte, men jeg bliver aldrig træt af den. Hver gang bliver jeg helt overvældet af dette fantastiske stykke musik, der kræver et stort orkester for at levere den storladne lyd, man oplever undervejs på rejsen i rummet. Det er et udfordrende stykke for musikerne, men de elsker det, og jeg håber at folk i salen kommer til at nyde koncerten ligeså meget, som vi på scenen kommer til at nyde den, siger chefdirigenten.
 
– Publikum bliver taget med på en imponerende rejse til planeterne i solsystemet, og musikken formår virkelig at give én en følelse af at svæve ud i intetheden. Det lyder meget som nutidig filmmusik, og eksempelvis John Williams har erkendt, at han var meget inspireret af Holsts værk, da han skrev musikken til Star Wars-filmene, forklarer Rumon Gamba.
 
Musikchef Jan Kvistborg glæder sig over at kunne præsentere en storladen koncertoplevelse for publikum:
 
– Det er virkeligt et fantastisk program vi har at byde på til denne koncert. Traditionen tro flotter vi os en smule for at runde sæsonen af med manér med et stort orkester forstærket af de dygtige musikere fra Randers Kammerorkester. La Mer er et smukt og skønt stykke musik, der står godt til Holsts Planeterne, som rummer fra det store, pågående og krigeriske til det intime, sarte og melodiske – på alle måder et storslået stykke musik. Der venter publikum en stor oplevelse af et massivt orkester og den overvældende lyd, der følger med, og koncerten er en passende afslutning på sæsonen, siger han og fortsætter:
 
– Tak til publikum, vores samarbejdspartnere og vores sponsorer for en fantastisk sæson. Vi ser frem til at byde jer velkommen til en spændende sommersæson med en lang række spændende aktiviteter og koncerter, slutter musikchefen.
 
Koncerten afholdes i Aalborghallen 3. maj kl. 19.30.
 
Til koncerten vil der i foyerområdet være udstilling om solsystemets planeter i samarbejde med NAFA (Nordjysk Amatør Astrologi Forening). Udstillingen vil blandt andet indeholde slideshows på skærme, en model af solsystemet og en række billeder udlånt af det amerikanske rumfartsagentur, NASA.
 
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder