Tuba og sopran i duet – koncert i Kunsthal Nord

24 april, 2012 | 08:08

Koncert med ALTUS, idag den 24. april kl,. 17.00

Tuba og sopran i duet – kan man det? Ja! Og du kan opleve det spændende ensemble ALTUS opføre det meste af den musik der er skrevet for konstellationen. Navnet ALTUS er et latinsk adjektiv og betyder både høj og dyb.Sopranen, den højeste sangstemme, og tubaen, det dybeste messinginstrument, mødes. I kontrasten og modsætningen opstår musikken og klangene smelter sammen.
 
Udover musik af bl.a. Rodger Vaughn og Purcell, bliver der ved koncerten bliver uropført et stykke af den svenske komponist Mattias Svensson Sandell – komponeret særlig til denne koncert. Tuba: Mattias Johansson, Sopran: Charlotte Hjørringgaard Larsen.
 
Charlotte Hjørringgaard Larsen er diplomuddannet musikpædagog fra Nordjysk Musikkonservatorium 2008. Her modtog hun undervisning af Dorthe Steengaard og Annette Bo Nielsen. Hun har også studeret på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, bl.a. med Kerstin Wahlström-Olsson som lærer. Charlotte har optrådt som solist med Aalborg Symfoniorkester, og har modtaget flere priser, bl.a. Rebild Musikpris.Mattias Johansson tuba, er født 1972 i Halmstad, Sverige. Mattias debuterede fra Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums solistklasse i 1999, og har siden da spillet i flere orkestre rundt om, bl.a. Aalborg Symfoniorkester og Malmö operaorkester. I dag er Mattias tubaist i Århus Symfoniorkester. Han har flere gange været solist med forskellige symfoniorkestre, bl.a. med Anders Koppels Koncert for tuba og orkester der er komponeret til Mattias.
 
Entré 50 kr.
Medlemmer af Aalborg Kunstpavillon har gratis adgang mod fremvisning af medlemskort.
 
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder