Aalborg på forkant med den nye rygelov

23 april, 2012 | 13:29

Ungdomsuddannelserne har i samarbejde med Aalborg Kommune gennem længere tid haft fokus på problemerne med unges stigende rygning, og derfor har Aalborg Kommune og ungdomsuddannelserne i kommunen i et halvt år arbejdet på at gøre ungdomsuddannelserne i kommunen røgfri.
 
Igennem det sidste halve år er beslutningen blevet drøftet i elevråd, de lokale samarbejdsudvalg og øvrige nedsatte råd og udvalg på institutionerne. Alle steder er der opbakning til initiativet, som betyder, at der ikke længere må findes rygeområder på skolerne, og at matriklerne bliver 100 % røgfrie.
 
”Som ungdomsuddannelse er vi bevidste om, at vi også har et ansvar for vores elevers rygevaner, og vi vil nødig være stedet, hvor unge har deres rygedebut. Derfor er vi glade for, at ungdomsuddannelserne i Aalborg nu samarbejder om fælles retningslinjer og konsekvenser, som blandt andet betyder, at uanset hvilken ungdomsuddannelser du vælger, gælder de samme regler” siger rektor Søren Hindsholm, Nørresundby Gymnasium og HF.
 
Der arbejdes nu på at etablere tilbud om rygestop på skolerne til elever. I løbet af efteråret uddannes lærere til at afholde rygestopkurser for eleverne. Derudover har Aalborg Kommune en række sundhedstilbud til de ansatte.
 
Rådmand Thomas Kastrup-Larsen, Forvaltning for Sundhed og Bæredygtig Udvikling, siger:
”Ungdomsuddannelserne er en vigtig samarbejdspartner i forhold til at forebygge rygning – vi ved, at der blandt voksne borgere er et fald blandt rygere, vi ved også at færre børn i folkeskolen ryger, til gengæld er der en uheldig tendens i retning af, at unge starter med at ryge, når de begynder på en ungdomsuddannelse. Med dette samarbejde, medvirker vi til, at alle borgere i Aalborg Kommune har mulighed for at få hjælp til at stoppe med at ryge”.
 
Sammen med forvaltningen arbejdes der på udvikling af et fælles logo, der skal signalere røgfrihed.
 
Projektet er startet på de gymnasiale ungdomsuddannelser og Tech College, og alle de øvrige ungdomsuddannelser i Aalborg Kommune vil i nær fremtid få tilbud om at blive inddraget i arbejdet om at skabe røgfrihed for unge.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder