Pessimismen på boligmarkedet er på retur

20 april, 2012 | 05:32

Ny temperaturmåling på boligmarkedet viser, at sidste års usikkerhed er på retur. Hvor det for et halvt år siden var to ud af tre mæglere, der forventede lavere priser, er det i dag knap hver tredje. Det viser ny undersøgelse foretaget af Dansk Ejendomsmæglerforening.
Ifølge en ny tendensundersøgelse, foretaget blandt ejendomsmæglere i hele landet, er pessimismen om-kring boligmarkedet på retur. Hvor mere end 60 pct. af landets mæglere for et halvt år siden forventede lavere priser i løbet af det kommende kvartal, er andelen nu faldet til det halve. Og dermed er det i dag hver tredje ejendomsmægler, der tror på prisfald det kommende kvartal. Samtidig er andelen af ejendomsmæglere, der forventer stigende priser, steget fra en pct. til otte pct.
”2011 var et meget usikkert år, hvor det danske boligmarked blev presset i bund. Men de seneste måneder har udviklingen taget en mere positiv drejning. Verdens fortsat vigtigste og største økonomi, USA, er kommet op i omdrejninger igen, den europæiske centralbank har optøet de finansielle markeder med store attraktive udlån til Europas banker, og der er foreløbigt lagt et låg på de græske gældsproblemer. Herhjemme har det for boligmarkedet så vigtige arbejdsmarked overrasket positivt, og forbrugertilliden er steget,” siger Troels Theill Eriksen, cheføkonom i Dansk Ejendomsmæglerforening, og fortsætter:
 
”Vores helt nye tendensundersøgelse viser samme mere positive tendens, hvilket afspejler, at usikkerheden er på retur. Holder ejendomsmæglernes temperaturmåling for det kommende kvartal stik – hvad den traditio-nelt gør – er der lagt op til et noget mindre prisfald i 2. kvartal, end vi har oplevet de foregående kvartaler,” siger Troels Theill Eriksen, cheføkonom i Dansk Ejendomsmæglerforening.
 
Billigere boligkøb bidrager til optimismen
I tendensundersøgelsen bliver ejendomsmæglerne også spurgt om deres forventninger til prisudviklingen om et år. Her har der været en kraftig bedring det seneste kvartal, og et lille flertal på 33 pct. forventer nu højere huspriser om et år, mens 22 pct. forventer lavere priser.
”Kombinationen af et stort rentefald det seneste år og et boligprisfald på omkring 10 pct. i samme periode har gjort det meget billigere at finansiere boligkøbet, hvilket har bidraget til den bedre stemning blandt lan-dets ejendomsmæglere,” siger Troels Theill Eriksen.
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder