Papayakoncert: Frank Gratkowski & Jacob Anderskov

20 april, 2012 | 09:02

Huset i Hasserisgade – Salen – lørdsag den 21. april, kl. 20.00 – dørene åbnes kl. 19.30.
Den tyske blæser Frank Gratkowski og danske pianist Jacob Anderskov har sammen udgivet live-pladen ARDENT GRASS på det Canadiske selskab Red Toucan, som er indspillet på den legendariske klub LOFT i Köln. De har et fællesskab omkring en særlig form for ekstrem fleksibilitet og opmærksomhed, en yderst kompromisløs æstetik, og en evne til at omfavne de sidste 100 års musikhistorie i deres improvisationer, fra det abstrakte til det fysiske udtryk.
Jacob Anderskov udtaler om Frank Gratkowski, at han ”er en saxofonist/multiklarinettist, med en rystende stor erfaring inden for nutidig improvisation af al slags. En efter min mening i den mest kosmiske forstand totalt virtuos blæser som vi overhovedet ikke har noget der minder om i Skandinavien. Der er maksimal ild, sjæl og overskud i hvert hjørne af instrumenterne, og en æstetik som spænder fuldstændig ubesværet fra Karlheinz Stockhausen (som han også jævnligt opfører værker af) til hele den amerikanske og central-europæiske impro-avantgarde, og rødder længere tilbage i bl.a. jazzen hos Lennie Tristano og John Coltrane.”
Jacob Anderskov selv har i de senere år gjort sig stadig mere gældende på den danske scene – og i stigende grad også i udlandet – med en række forskellige grupper og både som komponist og som solist, og han er i dag et af de vigtigste navne i den yngre generation af danske jazzmusikere. Det er ikke svært at høre hvorfor. Fra første anslag følger musikken et flow som holder til sidste tone, aldrig låst men derimod frigjort til nye oplevelser – teknisk virtuost, ja … og med et utroligt musikalsk overblik!
Vi inviterede første gang Jacob til en solokoncert i sensommeren 2008 og fulgte op med yderligere to koncerter i 2009 og 2010. Frank Gratkowski har derimod ikke besøgt os tidligere.
 
Frank Gratkowski (altsax, klarinet & basklarinet) & Jacob Anderskov (piano)
 
Entré: Forsalg: 80 kr. – på dagen: 100 kr.
(studerende: 40/60 kr.)
 
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder