Miljøvenlig grill vandt Nordjyske Nyskabere

19 april, 2012 | 12:37


Det blev fem unge fra EUC Nordvest, der nu kan smykke sig med titlen ”Nordjysk Nyskaber” – takket være en miljøvenlig engangsgrill, der hverken svider græsset eller efterlader kulrester i naturen.
 
EUC Nordvest fra Nykøbing og deres produkt ”Re-grill” blev den store vinder, da Regionsrådets innovationskonkurrence for ungdomsuddannelser fandt sin afslutning i Utzon Centret i Aalborg.
 
– Det er superfedt! Vi havde slet ikke regnet med at vinde, men nu glæder vi os virkelig til at klø på med produktudviklingen, og der er det perfekt, at vi nu har vundet startkapital og en masse rådgivnings, fortæller Frederik Andersen og Simon Kibsgaard fra det glade vinderhold, der har som mål at kunne præsentere grillen på strandene i Løkken, Blokhus og Skagen til sommer.
 
Konkurrencen har løbet over de seneste fire måneder, og det er en stolt faglærer fra EUC Nordvests iværksætterlinje, der har fulgt sine elever hele vejen til målstregen:
 
– De har været totalt seje. Fagligt dygtige og virkelig målrettede og arbejdsomme – jeg ved, at de har arbejdet hele vinter- og påskeferien for at nå så langt som muligt med deres produkt og forretningsplan, siger Pernille Græsbøl Eriksen fra EUC Nordvest.
 
Kunne have fundet fem vindere
”Re-grill” vandt i tæt konkurrence med en vandtæt sok, intelligent arbejdslys, et køleelement til overophedede soldater og en specialdesignet opvaskebørste – og opgaven for deltagerne bliver nu at få deres prototyper videreudviklet til produkter, der kan blive til gavn ikke bare for nordjyderne, men for alle. Den del er vi heldigvis ret gode til i Nordjylland, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S), der overrakte præmierne.
 
– Vi har heroppe landets største andel af innovative virksomheder. I dag har vi så oplevet, hvordan vi også har rigtig godt fat i innovationskraften allerede på ungdomsuddannelserne. Alle finaleidéerne havde vinderpotentiale, så det tegner godt for fremtiden, hvis vi Nordjylland både kan tænke kreativt og innovativt, og rent faktisk også er i stand til at få idéerne ud at virke i praksis – så alt mulig held og lykke til de unge mennesker med det.
 
I alt har over 130 unge idémagere fra alle typer af ungdomsuddannelser i hele Nordjylland været i gang med at tænke nyt. Forhåbentlig har det givet mod på mere, så hele regionen snart kan få glæde af en ny generation af iværksættere og innovatører.
 
Ud over titlen modtog vinderne præmier til en samlet værdi på over 70.000 kr. – dels som en bankkonto med 20.000 kr. i startkapital til at realisere idéen, dels i form af erhvervsrådgivning, advokatbistand, revisor- og marketingshjælp.
 
 
Fakta om vinderne i Nordjyske Nyskabere
1. plads
Re-grill (EUC Nordvest, Nykøbing)
En ”engangsgrill”, der hverken svider græsset eller efterlader kulrester i naturen. Grill-evnen kommer fra en miljøvenlig kokosbriket. Målgruppen er dem, der tager i parken eller på stranden for at grille. Grillen kan anvendes 5-6 gange, hvis man udskifter briketten.
 
2. plads
Sock in a sock (Frederikshavn Handelsskole)
En vandtæt strømpe, primært til brug på våde musikfestivaler. Selvom skoen bliver våd, får man ikke våde fødder. Strømpen er udformet i åndbart stof, og er desuden nano-behandlet. Fås i flere forskellige designs og kan vendes.
 
3. plads
Krea (Frederikshavn Handelsskole)
En specialudviklet opvaskebørste til gigtramte og ældre. Børsten er let, skridsikker, ligger godt i hånden og har sæbebeholder, som doserer den rigtige mængde opvaskemiddel. Desuden er der indbygget vibrationsfunktion, der hjælper med at få snavset væk fra opvasken.
 
 
 
På billedet ses de glade vindere fra EUC Nordvest sammen med regionsrådsformand Ulla Astman, der overrakte hæderen på vegne af Regionsrådet. Foto: KruseEngelund
 
”Nordjyske Nyskabere” er igangsat af Regionsrådet i Nordjylland og understøtter Regionens langsigtede innovationsstrategi. Konkurrencen præsenteres i samarbejde med Spar Nord, Advokatfirmaet Børge Nielsen, Beierholm, SHRPA, Væksthus Nordjylland, Connect Denmark, Fonden for Entrepenørskab og Patent- og Varemærkestyrelsen.
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder