Aalborg forsker blandt de 100 mest indflydelsesrige i verden

19 april, 2012 | 11:33

– Professor mso Henrik Schärfe, Aalborg Universitet, er i år på TIME Magazines eksklusive liste over de 100 mest indflydelsesrige mennesker i verden.
 
Robotforskeren og Geminoiden
Professor Henrik Schärfe er internationalt kendt for sin forskning i robotter og menneskets forhold til maskinerne. Til det formål har han som det første menneske uden for Japan fået skabt en såkaldt geminoid, hvilket er en menneskelignende robot, som via et computersystem gengiver et menneskes mimik og bevægelser.
Geminoiden er en tro kopi af Henrik Schärfe og for det utrænede øje kan det være svært at kende forskel. Det giver Henrik Schärfe mulighed for at forske i, hvornår vi opfatter og behandler geminoiden som en maskine, og hvornår vi tillægger den menneskelige egenskaber. Det er vigtigt, da vi står over for en fremtid, hvor robotterne vil spille en langt større rolle i samfundet, end tilfældet er i dag.
– Det vigtigste i den forbindelse er, at vi holder fast i vores menneskelighed, mens vi udforsker de fantastiske muligheder, vores teknologiske fremtid byder, understreger professor Henrik Schärfe.
 
Begrundelse for placeringen på TIME’S ANNUAL LIST OF THE 100 MOST INFLUENTIAL PEOPLE IN THE WORLD
TIME named Henrik Scharfe to the 2012 TIME 100, the magazine’s annual list of the 100 most influential people in the world. The full list and related tributes appear in the April 30 issue of TIME, available on newsstands on Thursday, April 19, and now at time.com/time100.
The list, now in its ninth year, recognizes the activism, innovation and achievement of the world’s most influential individuals. As TIME Managing Editor Richard Stengel has said of the list in the past:
‘The TIME 100 is not a list of the most powerful people in the world, it’s not a list of the smartest people in the world, it’s a list of the most influential people in the world. They’re scientists, they’re thinkers, they’re philosophers, they’re leaders, they’re icons, they’re artists, they’re visionaries. People, who are using their ideas, their visions, their actions to transform the world and have an effect on a multitude of people.”
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder