Staatsoper Unter den Linden Berlin

17 april, 2012 | 08:39

…. på vej til Aalborg med kendt opera
 
Hvis det lykkedes at hive en aftale og kontrakt til Aalborg med Staatsoper Under den Linden Berlin bliver det første gang det berømte operahus kan opleves i Skandinavien.
Forhandlingerne med Staatsoper Under den Linden Berlin om et gæstespil i Aalborg er gået ind i sin afsluttende fase efter to ledende teknikere for nylig gæstede Aalborg Kongres & Kultur Center, hvor de godkendte alle forhold omkring scene og teknik, så det kendte operahus nu kommer med et gæstespil i efteråret.
– Det er meget opløftende, at vi nu er blevet godkendt omkring alle tekniske faciliteter, og det giver os forhåbning om, at operaen endelig efter lang tids forhandling vil underskrive kontrakten om, at vi for første gang i Danmark og Skandinavien, kan præsentere en opera opført af det legendariske operahus i Berlin, fortæller Ernst Trillingsgaard, direktør i Aalborg Kongres & Kultur Center.
Baggrunden for forhandlingerne med Staatsoper Under den Linden Berlin er, at operaen pt. huserer i Berlins Schiller Theater, da deres eget operahus, Unter den Linden, er under renovering. Derfor opstod idéen og muligheden for et gæstespil i Danmark.
Forhandlingerne er som nævnt inde i sin afsluttende fase, og Ernst Trillingsgaard er ret sikker på, at Aalborg i det kommende efterår kan præsentere en af de kendte operaer med Staatsoper Under den Linden Berlin enten i oktober eller november.
 

Fototekst: Aalborghallens scenemester Henrik Steen Hansen (tv.) havde sammen med scenemester Folker Schenk og belysningsmester Sven Hogrefe fra Staatopber Under den Linden Berlin det store smil på, da de på vegne af det verdenskendte operahus var i Aalborg for at syne og senere godkendte scene- og teknikforhold, så operaen kan gæste Aalborg. (Foto: AKKC)

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder