Jeg er så glad for min cykel….

17 april, 2012 | 07:00

Cykeltur søndag den 22. april med fokus på Lille Vildmose dannelse og naturgenopretning.
 
Op i sadlen og gør klar til at trampe derud af. Søndag den 22. april afholdes den første cykeldag i Lille Vildmose.
 
”Folk skal selv have deres egne cykler med” fortæller naturvejleder Jakob Konnerup, der skal guide cyklisterne rundt i mosen. ”Og en madpakke er måske heller ikke en dårlig ide”
 
Turen starter ved Lille Vildmosecentret, hvorfra der i samlet flok cykles til Portlandmosen. Portlandmosen har en spændende kulturhistorie, der strækker sig helt tilbage til Første Verdenskrig, hvor cementfabrikken Aalborg Portland sikrede sig adgang til mosens tørvebrændsel i tilfælde af en ny krig. I dag er Portlandmosen et synligt eksempel på den naturgenopretning, området har gennemgået de sidste par år. Der er fældet birketræer, sat prop i kanalerne, så mosen langsomt men sikkert bliver mere våd og vild.
 
Fra Portlandmosen cykles der langs Hegnsvej. Hegnsvej er endnu et eksempel på, hvordan Lille Vildmose er ved at bliver forvandlet til natur igen efter i mange år at have været industri- og landbrugsarealer. De gamle gravebaner er i dag fyldt med vand – et yndet ynglested for forskellige gæs, andefugle mm. Det mangfoldige fugleliv har også tiltrukket Kongeørnen, som jager på Hegnsvej – med lidt held går den på vingerne, mens cyklisterne befinder sig på Hegnsvej.
 
Fra Hegnsvej fortsætter turen ind i Høstemark Skov, der normalt er lukket for offentligheden. Den smukke naturskov er i slutningen af april ved at springe ud og står i smukke lysegrønne farver.
 
Så op på cykelen og kom af sted på en tur til smukke Lille Vildmose.
 
 
Turene er indbefattet i Lille Vildmosecentrets entrépris.
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder