DUBLINERS – STILL ALIVE! På Skråen

17 april, 2012 | 11:23


Alle gruppens koncerter i Danmark gennemføres trods Barney McKennas pludselige død i påsken.
 
The show must go on.
Den irske folkgruppe, The Dubliners, sætter nu kursen mod Danmark for at gennemføre alle planlagte koncerter i perioden 18.-27. april.
Det fastslår gruppens danske agent igennem 20 år, dir. Carsten Svoldgaard, CSB Island Entertainment, Fanø.
Han er netop vendt hjem fra Dublin efter bisættelsen af gruppens banjospiller, Barney McKenna, der døde i påsken.
”Gruppen er rystet, men også besluttet på at gennemføre – helt i Barney MacKennas ånd.
På denne måde vil man ære og mindes manden, der havde været med helt siden gruppens start i 1962”, fortæller Carsten Svoldgaard.
Han fik søndag meddelelse om, at det bliver en af Irlands største banjo-stjerner, Gerry O`Conner, somfylder pladsen ud efter McKenna.
 
Hvad der skulle have været en flot, triumferende 50 års jubilæums turne bliver altså til en vemodig minde-rejse til ære for Barney McKenna.
Så kunne man måske tro, at den måske også bliver den sidste?
Men det tror Carsten Svoldgaard ikke:
”Jeg kan fornemme på gutterne, at de ikke stopper her. Efter 48 år med Dubliners er John Sheahan nu gruppens nestor, og han har trods alt mod på fremtiden.”
Svoldgaard lover, at den forestående Danmarks turne på alle måder bliver helt speciel – bl.a. med storskærme, der fortæller historien om Dubliners og McKenna.
 
I modsætning til mange andre store musiknavnes exit fra denne verden knytter der sig absolut ingen mystik til McKennas død.
Det skulle da lige være, at den whisky-glade Barney sov stille ind i en stol, mens han ventede på at få serveret – en kop te!
 
Skråen i Nordkraft onsdag 25. April kl. 20
Forsalg 425 kr + gebyr
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder