Ny teknik skal give hurtigere dataoverførsel og bedre dækning

16 april, 2012 | 09:14

Hvis man kan overføre eksempelvis to megabit pr. sekund til en telefon med én antenne, så vil man kunne overføre 16 megabit pr. sekund til en telefon med ikke én, men otte antenner. Så enkelt er grundprincippet i det projekt, som nogle af Aalborg Universitets førende forskere inden for trådløs kommunikation satser på vil revolutionere markedet for mobiltelefoni og mobildata.
 
 
Selv om grundprincippet er såre enkelt, er der store tekniske udfordringer. Endda så store, at størstedelen af forskerne rundt omkring i verden slet ikke mener, at de kan løses. Forskerne på Aalborg Universitet, som på verdensplan er nogle af de førende på området, er uenige.
– Vi har allerede gjort nogle forsøg, der tyder på, at det kan lade sig gøre, og med bevillingen på knap 5,7 millioner fra Det Frie Forskningsråd får vi mulighed for at lave den nødvendige forskning, så vi kan bevise, at det faktisk kan lade sig gøre. Vi er overbeviste om, at projektet vil blive en succes, siger professor Gert Frølund Pedersen, som er ekspert på antenneteknologi og leder af projektet.
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder