Mette Petris smukke værker på Galerie Wolfsen

16 april, 2012 | 09:10

Torsdag den 19. april kl. 17.00 har Galerie Wolfsen fernisering på en stor soloudstilling – den første i mange år – med Mette Petri.
Glæd dig til gensynet og en dejlig aften med Mette Petris smukke værker.
 
 
Hvad laver du, mens du taler i telefon?
Mette Petri har givet sin udstilling titlen “I had a Telephone in New York”, fordi hun trækker en linje tilbage til tiden dér, med de tegninger på papir hun nedfældede, når hun talte i telefon.
 
Hun levede 15 år i USA og senere adskillige år i Tyskland. Med disse nye værker binder hun sit livsforløb sammen. Mette Petri er således rykket frem ved at gå tilbage til udgangspunktet, uden at miste umiddelbarheden i eftertankens kalkuler.
 
 
Hvert billede er et øjebliksbillede, hvor farver og tegninger fortætter sig i zoner, ofte som et billede i billedet, der er både en ro og uro, indeni og udenfor. Med 20 års erfaring som billedkunstner bag sig, aner man en ny og anden bevidsthed om, at vi en dag skal herfra. Evigheden findes den?
 
 
Mette Petris samtidsbilleder har en drift fremad og udad, ligesom hendes farvespil på disse nye lærreder, afspejler både råstyrke og energi, det gælder også de nye tegninger af malerisk struktur.
Billeder såvel som tegninger er på en gang konkrete, men knopskyder sig til et spekter af henkastede former og figurer samt transparente overmalinger, der giver beskueren mulighed for fordybelse.
Billederne åbner sig med en vibrerende tvetydighed af erindringer.
 
 
Udstillingen varer til og med 6. maj 2012
 
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder