Ny nærpolitistation i Aalborg Øst

13 april, 2012 | 05:45
Arkiv


Nordjyllands Politi opretter ny nærpolitistation i det kommende Sundheds- og Kvartershus på Fyrkildevej 1 i Aalborg Øst.
 
Nærpolitistation åbner omkring 1. juni 2012. Tanken er, at den skal være med til at maksimere politiets synlighed i bydelen, der er målet for politiets særlige indsats i Aalborg Øst i 2012 og 2013.
 
“Den nye nærpolitistation vil med sin centrale placering på Fyrkildevej være et godt fundament for konsekvent og synligt politi i Aalborg Øst,” siger vicepolitikommissær og leder af nærpolitiet i Aalborg Øst, Jens Lemos Therkildsen, der håber, at den nye station med sine åbne og venlige rammer tæt på andre lokale aktører vil blive taget godt imod af borgerne, og at de vil opleve, at deres nærpoliti er blevet mere tilgængeligt.
 
Samling af aktører
Direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening, er rigtig glad for den aftale, der er indgået med Nordjyllands Politi. Direktøren peger på, at et væsentligt element i Sundheds- og Kvartershuset er at få samlet så mange som muligt af de aktører, som i dag samarbejder om at sikre en sund og bæredygtig udvikling i Aalborg Øst.
 
“Og nærpolitiet med sin tilstedeværelse i huset vil blive et vigtig bidrag i det fortsatte boligsociale arbejde. Sammen med de øvrige boligorganisationer i bydelen og Aalborg Kommune er der etableret et boligsocialt sekretariat med 10-12 medarbejdere under navnet ’9220’, som også flytter ind i huset efter 1. juni 2012, når huset står klar,” siger direktør Ole Nielsen.
 
Politistation er del større indsats
Vicepolitiinspektør Ole Kristensen og leder af lokalpolitiet i Aalborg forklarer, at Nordjyllands Politi og Aalborg Kommune hidtil har haft et projektsamarbejde i Aalborg Øst, hvor kommunen fokuserer skarpt på de sociale indsatser i områderne, mens Nordjyllands Politi forstærker sin indsats over en bred politimæssig kam, hvilket betyder, at både nærpoliti, politipatruljerne, indbrudsgruppen og de kriminalpræventive afdelinger har styrket sit fokus på området.
 
Også andre relevante samarbejdspartnere har været inddraget, fx boligselskaber og borgere.
 
Disse grundtanker tænkes videreført i 2012 og i 2013.
 
”Omdrejningspunktet for vores indsats er de unge. Vi vil tage kontakt til mange af de unge i områderne. Målet er at bremse rekrutteringen til rocker- eller bandemiljøer eller andre kriminelle netværk,” siger vicepolitiinspektør Ole Kristensen.
 
Den ny nærpolitistation betyder samtidig, at det nuværende lejemål for nærpolitiet på Saltumvej 11 fraflyttes endeligt 30. juni 2012.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder