Nordjyllands Politi opretter ny nærpolitistation i det kommende Sundheds- og Kvartershus på Fyrkildevej 1 i Aalborg Øst.
 
Nærpolitistation åbner omkring 1. juni 2012. Tanken er, at den skal være med til at maksimere politiets synlighed i bydelen, der er målet for politiets særlige indsats i Aalborg Øst i 2012 og 2013.
 
“Den nye nærpolitistation vil med sin centrale placering på Fyrkildevej være et godt fundament for konsekvent og synligt politi i Aalborg Øst,” siger vicepolitikommissær og leder af nærpolitiet i Aalborg Øst, Jens Lemos Therkildsen, der håber, at den nye station med sine åbne og venlige rammer tæt på andre lokale aktører vil blive taget godt imod af borgerne, og at de vil opleve, at deres nærpoliti er blevet mere tilgængeligt.
 
Samling af aktører
Direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening, er rigtig glad for den aftale, der er indgået med Nordjyllands Politi. Direktøren peger på, at et væsentligt element i Sundheds- og Kvartershuset er at få samlet så mange som muligt af de aktører, som i dag samarbejder om at sikre en sund og bæredygtig udvikling i Aalborg Øst.
 
“Og nærpolitiet med sin tilstedeværelse i huset vil blive et vigtig bidrag i det fortsatte boligsociale arbejde. Sammen med de øvrige boligorganisationer i bydelen og Aalborg Kommune er der etableret et boligsocialt sekretariat med 10-12 medarbejdere under navnet ’9220’, som også flytter ind i huset efter 1. juni 2012, når huset står klar,” siger direktør Ole Nielsen.
 
Politistation er del større indsats
Vicepolitiinspektør Ole Kristensen og leder af lokalpolitiet i Aalborg forklarer, at Nordjyllands Politi og Aalborg Kommune hidtil har haft et projektsamarbejde i Aalborg Øst, hvor kommunen fokuserer skarpt på de sociale indsatser i områderne, mens Nordjyllands Politi forstærker sin indsats over en bred politimæssig kam, hvilket betyder, at både nærpoliti, politipatruljerne, indbrudsgruppen og de kriminalpræventive afdelinger har styrket sit fokus på området.
 
Også andre relevante samarbejdspartnere har været inddraget, fx boligselskaber og borgere.
 
Disse grundtanker tænkes videreført i 2012 og i 2013.
 
”Omdrejningspunktet for vores indsats er de unge. Vi vil tage kontakt til mange af de unge i områderne. Målet er at bremse rekrutteringen til rocker- eller bandemiljøer eller andre kriminelle netværk,” siger vicepolitiinspektør Ole Kristensen.
 
Den ny nærpolitistation betyder samtidig, at det nuværende lejemål for nærpolitiet på Saltumvej 11 fraflyttes endeligt 30. juni 2012.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan også være interesseret i

Guide til kælkebakker i Aalborg: De syv bedste og mest interessante

Tema: Nordjylland dækket i sne I disse dage er Nordjylland dækket i…

Voldsomt snevejr i Nordjylland – fortæl os om din oplevelse med snestormen

Snestorm i Nordjylland – hele regionen er hårdt ramt Det er nok…

Mette Bugge: “Vi har opbakning fra myndigheder, kommunen og alle andre til, at der igen bliver karneval, så det kan jeg fuldt og fast love, der gør”

Karneval i Aalborg fylder rundt Til sommer vil Aalborg Karneval løbe af…

Har du undret dig over hvorfor du ikke må bruge de nedgravede containere i Fyensgade? Læs om hvorfor her

Rundt omkring i Aalborg er det ikke er særsyn efterhånden, at se…

Er du glad for en hotdog? Her kan du få den længste af slagsen

Hvis du er som de fleste Nordjyder, så elsker du sikkert en…

Nordjylland er dækket i sne – aktiviteter for hele familien

Weekend = afslapning for hele familien Nu hvor Nordjylland er dækket i…

Jacob Risgaards investeringer bærer frugt: Sådan vil han investere pengene

Risgaards holding  selskab viser største overskud nogensinde. Efter skat er trukket fra har han tjent 122…

Oversigt over smitten i Aalborg: Sådan går det

I modsætning til smitten på landsplan, så har de daglige smittetal for…

Dyre kvadratmeterpriser: Nørresundby er blevet populært

Flere og flere boligsøgende er begyndt at få øjnene op for hvilke…