En musikalsk lækkerbisken af Schubert og Brahms

10 april, 2012 | 08:26


Der er lagt op til en musikalsk festmiddag, når Aalborg Symfoniorkester den 12. april i samarbejde med Filharmonisk Kor Aalborg præsenterer vidunderlig musik af Schubert og Brahms i Aalborghallen.
 
Ifølge Aalborg Symfoniorkesters musikchef Jan Kvistborg kan man roligt glæde sig, hvis man har sikret sig billet til koncerten den 12. april.
 
– Med det program, der er til denne koncert, er der virkelig tale om en musikalsk lækkerbisken, der kun bliver endnu bedre af at blive ”serveret” af en dygtig og medlevende dirigent som Pietro Rizzo. Man kan sige, at ”menuen” byder på to forretter og en hovedret: Dels Schuberts Symfoni nr. 8 og Brahms’ Schicksalslied og dels Brahms’ 1. symfoni, fortæller musikchefen.
 
– Schuberts 8. er utroligt melodiøs og har nogle temaer, man får lyst til at sidde og nynne med på – der er ganske enkelt tale om et stykke ualmindeligt velskrevet musik, som det er en fornøjelse at lytte til. Det er første gang, vi har Brahms’ Schicksalslied på programmet, og jeg glæder mig meget over at kunne præsentere dette utroligt spændende og meget smukke stykke musik for kor og orkester. Jeg er sikker på, at Filharmonisk Kor nok skal give publikum en stor oplevelse med et så kraftfuldt værk, siger Jan Kvistborg og fortsætter:
 
– ”Hovedretten” er Brahms’ Symfoni nr. 1, og her er der efter min mening tale om et af hovedværkerne i musiklitteraturen, der både rummer det lyse og blide og de mørke og intense stemninger. Da Brahms skrev symfonien var han i den meget uheldige situation, at han var ulykkeligt forelsket – og oven i købet i sin bedste ven og kollegas kone! Det var den fortvivlende svære situation, der inspirerede ham til at skrive et af de mest fantastiske stykker musik, der er skrevet, og som vi ser meget frem til at spille for jer. Tilbage er blot at sige: Velbekomme!
 
Koncerten afholdes i Aalborghallen 12. april kl. 19.30.
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder