Påske-passion for Bach i Vor frue

2 april, 2012 | 09:50
Kilde: Billedarkiv

Aalborg Symfoniorkester markerer påsken med en kirkekoncert i Vor Frue Kirke i Aalborg den 4. april – på programmet er Johann Sebastian Bachs kendte og elskede Johannespassionen.
 
Det er britiske Graham Ross, der svinger dirigentstokken til kirkekoncerten, og han glæder sig til gensynet med Aalborg Symfoniorkester og det nordjyske publikum.
 
– Det er fjerde gang, jeg har fornøjelsen af at dirigere Aalborg Symfoniorkester, og jeg glæder mig rigtig meget til igen at arbejde med dem. Jeg arbejder med symfoniorkestre, kor og ensembler over hele Europa, og det er dejligt igen at få muligheden for at arbejde med så fokuserede, passionerede og kompetente musikere som her hos Aalborg Symfoniorkester, siger han og fortsætter:
 
– Jeg sang selv i kor som dreng, og det er et stort privilegium at dirigere et stykke musik, som jeg selv har sunget for mange år siden. Jeg elsker alt Bachs musik, men Johannespassionen er noget helt særligt. Den er meget intens og dramatisk, og jeg glæder mig til at føre publikum gennem den medrivende historie om korsfæstelsen, med alt hvad den rummer af intense følelser – lige fra stor glæde og til dyb fortvivlelse, siger Graham Ross.
 
Musikchef Jan Kvistborg deler dirigentens begejstring for Bach og ser frem til et glædeligt genhør med Johannespassionen.
 
– Bach er en af mine absolutte favoritkomponister, og jeg har hørt Johannespassionen utallige gange. Det der gør den, og Bachs musik i det hele taget, så fantastisk, er at den har så mange lag og en stor detaljerigdom. At høre hans musik er lidt som at skrælle et løg – ikke fordi man får tårer i øjnene, selvom musikken visse steder er meget sørgmodig, men fordi man skræller et nyt lag af, hver gang man hører den. For hver gang er der nye detaljer og nuancer, der dukker op, siger musikchefen.
 
– Bach er på én gang meget gavmild med at udøse af sin musikalitet, samtidig med at han er utroligt god til at invitere publikum indenfor, så man, uanset ens forhåndskendskab til ham, kan høre på alt hans musik i sit eget tempo og stadig få en stor oplevelse ud af det, slutter Jan Kvistborg.
 
Koncerten afholdes i Vor Frue Kirke 4. april kl. 19.30.
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder