Påske i børnehøjde på Lille Vildmosecentret

2 april, 2012 | 05:30

Der er krible og krable og kyllinger, når der er påske på Lille Vildmosecentret
 
Påsken starter med K i Lille Vildmose; K som i Krible-Krable, K som i Kyllinger og K som i Kongeørn og Kryddersnaps. Der er aktiviteter for både store og små i årets påskeprogram.
 
Skærtorsdag kribler og krabler det på Lille Vildmosecentret. Krybdyrsekspert Mikkel Rødvig tager nogle af sine venner fra mosen med; snogen med de gule pletter i nakken; hugormen, Danmarks eneste giftige slange; og et par firben, der forhåbentlig ikke taber halen af skræk over at møde alle de fremmødte børn.
 
Påskesøndag kommer Lille Vildma for at hilse på hendes venner; påskekyllingerne, som har boet på centret siden skærtorsdag. Hun vil også hilse på centrets to tamme rotter, og de børn der er modige nok, kan få lov at holde dem. Ellers vil Lille Vildma lave forskellige aktiviteter alt efter, hvad vejret tillader.
 
2. påskedag er det de voksnes tur. Mellem klokken 13.00 og 15.00 kan man tage med på en guidet tur i egne biler. På Portlandmosen vil guiden fortælle om højmosen og dens specielle planteliv, hvor flere af urterne kan bruges til kryddersnaps. På hegnsvej kigges der på fugle, og med lidt held kan man måske få et glimt af kongeørnen, der svæver over sine jagtmarker. På turen fremvises resultatet af de store naturgenopretningsprojekter, og så har guiden en flaske kryddersnaps med i tasken, som han deler smagsprøver ud af.
 
Alle arrangementerne er indbefattet i Lille Vildmosecentrets entrépris.
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder