EU’s teknologieksperter kigger i krystalkuglen i Aalborg

30 marts, 2012 | 05:01

400 IT-eksperter fra hele Europa og store dele af resten af verden strømmer til maj til Aalborg for at drøfte fremtidens teknologiudvikling. Aalborg Universitetet arrangerer ”Future Internet Assembly” (FIA) i tilknytning til det danske EU-formandskab, og hjemlige virksomheder opfordres til at udnytte den unikke lejlighed til at prale af, hvad de kan.
 
Forskningsminister Morten Østergaard repræsenterer den danske regering og EU-formandsskabet på konferencen i Aalborg den 10.-11. maj. Ministeren kommer i klogt selskab med en broget flok forskere fra nogle af de 150 forskellige EU-støttede forskningsprojekter på IKT-området, som indgår i FIA-samarbejdet.
Projekterne fokuserer blandt meget andet på fremtidens netværksteknologier, nye internettjenester og datasikkerhed. Konferencen i Aalborg får ”Smarte Byer og Tingenes Internet” som tema, så det kommer i høj grad til at handle om, hvordan nettet og dets teknologier griber ind i stadig flere aspekter af det moderne liv.
– Det drejer sig lige så meget om samfundet som om teknologi, og det betyder, at deltagerne ikke kun er teknikere. Nogle repræsenterer slutbrugernes synspunkter, og der kommer eksempelvis også psykologer, socialarbejdere og sågar advokater. Vi er en lidt usædvanlig gruppe, og derfor vil der også blive mere diskussion, end der normalt er på videnskabelige konferencer, fortæller lektor og medarrangør Neeli Prasad fra Aalborg Universitets Center for TeleInfrastruktur.
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder